Αποκλειστικά και μόνο μέσα στα Κέντρα Φιλοξενίας πρέπει να γίνεται η εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων που έχουν κατακλίσει την Ελλάδα επισήμανε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη Δευτέρα 3/10/2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς με αφορμή τη συζήτηση για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων στο Λίβανο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής: «Ο Λίβανος είναι μια μικρή χώρα με 4,5 εκατομμύρια κατοίκους όπου σήμερα φιλοξενούνται πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες  από τους οποίους οι μισοί είναι παιδιά. Και από αυτά τα παιδιά, τα 250.000 δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Πρέπει λοιπόν να ενισχυθούν οι προσπάθειες παροχής βοήθειας στον Λίβανο αλλά και στην Ιορδανία και να επικεντρωθούν οι συναφείς δράσεις στο μείζον ζήτημα της εκπαίδευσης, η έλλειψη της οποίας υπονομεύει το μέλλον αυτών των παιδιών».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Στην Ελλάδα κύριε Επίτροπε, κύριε Χααν, η κατάσταση με το προσφυγικό έχει φτάσει στο απροχώρητο. Επιπλέον, δεν γίνεται το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα που έχει διαλυθεί από την τρόικα να επιφορτιστεί και με την εκπαίδευση χιλιάδων παιδιών προσφύγων».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς είπε: «Για το λόγο αυτό κύριε Χααν η εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων στην Ελλάδα πρέπει αποκλειστικά να παρέχεται μέσα στα Κέντρα Φιλοξενίας με την αποκλειστική χρηματοδότηση της ΕΕ. Αντί λοιπόν η ΕΕ να δίνει 6 δις ευρώ στην Τουρκία όπου τα παιδιά των προσφύγων καταλήγουν να δουλεύουν στις κλωστοϋφαντουργίες, ας δοθούν τα χρήματα αυτά σε δομές φιλοξενίας στο Λίβανο, την Ιορδανία και την Ελλάδα».

Σημειώνεται επίσης ότι με νέα παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη 5/10/2016 ο Νότης Μαριάς ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν κ. Τίμερμανς την επιτάχυνση της διαδικασίας μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ μια και η Πατρίδα μας δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook