Ως δέσμιο του συστήματος που κυβερνά, κατηγόρησε τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, ο κ. Μανώλης Σκουλάκης στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών της νυν δημοτικής αρχής.

Όπως ανέφερε στην περίοδο της δικής του δημοτικής αρχής γινόταν μια ιεράρχησε των θεμάτων, υπήρχαν αποφάσεις και η βασική αρχή ήταν να διεκδικούνται λύσεις στα θέματα του δήμου.

«Ο Δήμαρχος Χανίων δεν διεκδικεί αυτά που πρέπει και αυτά που θα μπορούσε για να μην στεναχωρήσει την κυβέρνηση» ανέφερε ο κ.Σκουλάκης τονίζοντας:

«Αλλοίμονο στον Δήμο που δεν διεκδικεί. Είναι τελειωμένος».

Μάλιστα σναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά παραδείγματα με τα θέματα των ακινήτων των Τάφων των Βενιζέλων και των Αγίων Αποστόλων, θέματα τα οποία κέρδισε η τότε δημοτική αρχή με διεκδίκηση.

 

Ο κ.Σκουλάκης αποκάλυψε πως δέχτηκε ισχυρότατες πιέσεις από τον επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και την τότε ηγεσία της ΕΤΑΔ για να παραχωρήσει 150 στρέμματα από τοςυ Αγίους Αποστόλους προκειμένου να γίνει ξενοδοχειακή μονάδα.

«Τους είπα. Ούτε ένα μέτρο γης δεν θα φύγει από αυτό το φιλέτο» είπε ο κ.Σκουλάκης, ενώ στην συνέχεια ανέφερε πως

τότε πίστεψα; Ότι χάθηκαν οι εκλογές. Πήραμε τους Αγίους Αποστόλους και χάθηκαν οι εκλογές. Ήξερα ότι θα χαθούν οι εκλογές γιατί είπαμε όχι στα συμφέροντα… Αυτό φάνηκε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όταν όλο το πολιτικό σύστημα, στράφηκε εναντίον μου..

Μάλιστα αναφέρθηκε ονομαστικά σημειώνοντας ότι αυτοί στους οποίους αναφέρεται ήταν οι:

«Μητσοτάκης,  Σταθάκης, Χριστοδουλάκης Λοβέρδος, 58 του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ».

 

Παράλληλα επανέλαβε ότι ο νυν Δήμαρχος είναι δέσμιος του συστήματος που κυβερνά, επισημαίνοντας πως η δήλωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη, λίγες ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να μην ψηφιστεί ο Σκουλάκης, είναι αυτό που κρατά δέσμιο τον νυν Δήμαρχο.

«Δεν κριθήκαμε για το έργο μας. Τώρα αξιολογείται η δουλειά μας από τον κόσμο» είπε ο κ.Σκουλάκης.

Στην συνέχεια έστειλε ένα μήνυμα προς τον δήμαρχο Χανίων λέγοντας: «Ν α είναι προσεκτικός και να μην βαφτίζει τα έργα που χτίσαμε με αίμα ως δικά του», ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα, στο σπίτι του Θεοδωράκη στον Γαλατά, στονκόμβο των Μουρνιών και στο parking της Περίδου.

Σε ότι αφορά  στην υπόθεση του Κοινωνικού Παντοπωλείου η λειτουργία του οποίου ανατέθηκε εξ ολοκλήρου σε ΜΚΟ, όπως δημοσίευσε το Flashnews.gr, ο κ.Σκουλάκης είπε πως χαίρεται που σήμερα ο Δήμος με ανακοίνωση του παραδέχεται ότι όλα είχαν γίνει νόμιμα και σωστά κατά τη θητεία του, ενώ προεκλογικά είχε ανέβει η σημερινά Δημοτική Αρχή στα «κάγκελα» μαζί με άλλους που τον κατηγορούσαν για την υπόθεση αυτή.

Επίσης για το προσφυγικό είπε ότι «θα πρέπει επιτέλους οι Δήμαρχος να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να καταθέσει ευθαρσώς την πρόταση του. Εάν ο Νομός πρέπει να πάρει πρόσφυγες να τους πάρει, αλλά να κατανεμηθούν αναλογικά σε όλους τους Δήμους»,.
Όπως τόνισε «δεν μπορεί να λειτουργεί ο Δήμος και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. Δεν παίρνει αποφάσεις ο Δήμος λόγω της αναποφασιστικότητας του δημάρχου.

(Σε λίγο και βίντεο απο την συνέντευξη Τύπου)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook