Κείμενο – παρέμβαση της Δημοτικής Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Χανίων Χρυσούλας Χατζηδάκη για το θέμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου Χανίων.

Υπενθυμίζεται πως η Δημοτική αρχή ακόμη δεν έχει δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που έθεσε το Flashnews.gr για την πλήρη παραχώρηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε ΜΚΟ.

Στο κείμενό της η κα Χατζηδάκη αναγράφει τα εξής:

“Όσο και αν προσπαθεί η Δημοτική αρχή με δελτία τύπου και διλημματικά ερωτήματα να ευαισθητοποιήσει τάχα τον κόσμο για να δικαιολογήσει την απόφασή της…δεν θα τα καταφέρει…γιατί η αλήθεια λάμπει πάντα …γιατί τα έγγραφα που κατέθεσα στο Δ.Σ δικαιώνουν με απόλυτο τρόπο τα λεγόμενα και τις θέσεις της παράταξής μας.

Ο Δήμαρχος επιχειρεί να παρουσιάσει την επιλογή του ως μονόδρομο για να μην κλείσει τάχα το κοινωνικό παντοπωλείο , μετά το θόρυβο των τελευταίων ημερών σε διαδικτυακά μέσα , επιχειρώντας έτσι να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί εναντίον του.
Μάλιστα χρησιμοποιεί έντεχνα και το Δ.Σ για να παρουσιάσει τη συνεργασία αναγκαία, προκειμένου να μην κλείσει και αυτή τη δομή όπως έκλεισε ή θα κλείσει άλλες όπως μας έχει ήδη ανακοινώσει.

Αποδίδει μάλιστα την ανάθεση στη ΜΚΟ σε έλλειψη προσωπικού, ενώ αυτός αποδυνάμωσε την κοινωνική υπηρεσία και μετακίνησε τους έμπειρους υπαλλήλους της, για τους δικούς του λόγους.

Αλλά ακόμα κι εάν δεν ήταν ικανός να εξασφαλίσει το απαιτούμενο προσωπικό , γιατί δεν υπέβαλλε ο ίδιος πρόταση, ως δυνητικός δικαιούχος ενώ μπορούσε -σύμφωνα με τα οριζόμενα από την πρόσκληση- καθώς είχε και τεχνογνωσία και έμπειρα διοικητικά στελέχη;

Αντ’ αυτού, τη δική του επιλογή την απέδωσε σε αδυναμία του προσωπικού, απαξιώνοντάς το για άλλη μια φορά…

Τελειώνοντας θέτω ξανά όπως και στο ΔΣ τα εξής ερωτήματα:

Με ποια δημόσια πρόσκληση και με ποια κριτήρια επελέγη η συγκεκριμένη ΜΚΟ ;
Αυτές είναι οι <<καθαρές>> διαδικασίες που ευαγγελίζεται η δημοτική αρχή; Γιατί μέχρι σήμερα 22 και πλέον Δήμοι ανά την Ελλάδα έχουν υποβάλλει αντίστοιχη πρόταση;

Όσον αφορά τη δική μας πρόταση…δεν έχει βρεθεί κανένας Δήμος, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό δεν προβλεπόταν.

Για των λόγων μου το αληθές ….

Πρόταση κ. Βάμβουκα : Επιχειρησιακό πρ. <<Κρήτη>>, προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας…..ΚΑΛΕΙ 
-ΟΤΑ α’ βαθμ.
-Δήμ. ΝΠΔΔ 
-Κοιν. επιχειρ.
-ΜΚΟ

Πρόταση κ. Σκουλάκη: Έγγρ.αρ.Πρωτ.28375/9-4-12. Επιχειρησιακό πρ.. μπορούν να συμμετέχουν : ο δικαιούχος φορέας μη κερδοσκοπικού χαραχτήρα και συμπράττοντες φορείς, ΟΤΑ α’ βαθμ,ΝΠΔΔ κτλπ κτλπ..

Κλείνοντας, καλώ το Δήμαρχο, να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία και τη συνέχιση των κοινωνικών δομών και δράσεων που του παραδώσαμε, να τις διευρύνει περαιτέρω όπως οφείλει και να αναπτύξει κι άλλες προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook