Με κάθε επισημότητα επισφραγίστηκε, το βράδυ της Πέμπτης (06/10), μία νέα και σημαντική συνεργασία για την ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η λαμπρή εκδήλωση για την επισημοποίηση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

Η ανακοίνωση του Ρεθύμνου αναφέρει τα εξής:

Μία νέα συνεργασία «γεννήθηκε» χθες το βράδυ για την ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, η οποία θα έχει στο πλάι της πλέον και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σε μία λαμπρή εκδήλωση που έγινε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, επισημοποιήθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών σε μία σεμνή τελετή με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής κοινότητας και των Πανεπιστημιακών αρχών και σύσσωμη η οικογένεια της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings.

Η συνεργασία αυτή αφορά την δημιουργία ειδικής φοιτητικής κερκίδας με την ονομασία «ΚΕΡΚΙΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ» όπου οι φοιτητές (με συγκεκριμένη σειρά προτεραιότητας), το προσωπικό και οι καθηγητές του Πανεπιστήμιου Κρήτης θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν από κοντά δωρεάν την προσπάθεια της ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS στην φετινή Basket League στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη». Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα συμβάλει στο σημαντικό κοινωνικό έργο του προγράμματος CRETAN KINGS ASSIST με την συμμετοχή εθελοντών φοιτητών, διοικητικών και καθηγητών για την υλοποίηση και μεταλαμπάδευση του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, της ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, της ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗΣ και του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης καθηγητής Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο του Πανεπιστημίου Κρήτης και εν συνεχεία στη νέα συνεργασία με την ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, τονίζοντας: «Εγώ μαζί με τον κ. Σπανουδάκη αυτή τη στιγμή εκπροσωπούμε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο βγήκε πρώτο στις ταξινομήσεις που έγιναν από το περιοδικό TIMES μεταξύ των ελληνικών ιδρυμάτων. Αυτό αντιλαμβάνεστε πως είναι αρκετά καλό διότι είναι επιτυχία των ερευνητών του ιδρύματος και των ανθρώπων που δουλεύουν εδώ. Για αυτό το λόγο θέλω να ευχαριστήσω από αυτό το βήμα όλους τους καθηγητές. Έχουν προηγηθεί ορισμένα σύμφωνα συνεργασίας και έχουν ανοίξει στα πλαίσιο της εξωστρέφειας με τον Ο.Κ.Α.Ν.Α, με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τώρα με την ομάδα μπάσκετ Ρέθυμνο Cretan Kings. Στον αθλητισμό και στον εθελοντισμό δίνουμε μία ιδιαίτερη έμφαση. Έχει τεράστια σημασία, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που ζούμε, ο αθλητισμός να υποστηριχθεί και να προαχθεί. Ήρθαμε σε συνεργασία με την ομάδα μπάσκετ Ρέθυμνο Cretan Kings και ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο και τους συντελεστές. Έτσι θα είμαστε μαζί, υποστηρικτές. Μας έδωσαν τη δυνατότητα να έχουμε δωρεάν εισιτήρια για άπορους φοιτητές. Ήδη έχουν εξαντληθεί νομίζω τα πρώτα εισιτήρια. Μας αφιερώνουν μία ολόκληρη κερκίδα στο γήπεδο και εμείς θα είμαστε κοντά στην ομάδα. Όλοι οι παράγοντες πρέπει να είναι κοντά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Ρέθυμνο Cretan Kings. Θα είμαστε κοντά σας, θα υποστηρίζουμε τους αθλητές μας και από την μεριά σας θα δίνετε χαρά στους φοιτητές».

Στην συνέχεια την «σκυτάλη» πήρε ο Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης καθηγητής Κώστας Σπανουδάκης, ο οποίος με την σειρά του ευχαρίστησε την ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings για αυτή τη νέα συνεργασία, επισημαίνοντας: «Το αρχαίο ρητό λέει “νους υγιής εν σώματι υγιή”. Επομένως εμείς διαλέξαμε αυτή εδώ την αίθουσα της πανεπιστημιακής μας βιβλιοθήκης για να φέρουμε τις μπάλες του μπάσκετ και να εγκαινιάσουμε την συνεργασία μας με την ομάδα Ρέθυμνο Cretan Kings. Και σε άλλη ευκαιρία έχω παρομοιάσει το Ρέθυμνο Cretan Kings με ένα δέντρο, που η φυλλωσιά και αυτό που φαίνεται είναι αυτό που γίνεται στο παρκέ. Αυτό που μετράει είναι οι ρίζες. Αυτές στηρίζουν τη φυλλωσιά και η ομάδα μπάσκετ έχει ισχυρές ρίζες μέσα στην κοινωνία και το έργο της εκτείνεται εκτός του γηπέδου. Ο αθλητισμός είναι σημαντικός πυλώνας της ακαδημαϊκής ζωής. Κύριε Πρόεδρε με πολύ χαρά εγκαινιάζουμε αυτή τη συνεργασία. Αυτή προάγει τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και την διάδραση του Πανεπιστημίου και της κοινωνίας στην οποία προωθούμε. Και πάλι σας ευχαριστούμε και εύχομαι “καλοτάξιδες” οι κοινές μας προσπάθειες».

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, ο οποίος εξήρε τις προσπάθειες του Ρέθυμνο Cretan Kings και το παρομοίασε με τις αμερικάνικες ομάδες του NBA, οι οποίες ξεφεύγουν από τα όρια μίας επαγγελματικής ομάδας. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Είμαι εδώ γιατί πραγματικά οτιδήποτε γίνεται και έχει σχέση με το Πανεπιστήμιο και την κοινωνία μας ενδιαφέρει πρωτίστως. Είναι αλήθεια ότι με τον κ. Πρύτανη και τον κ. Αντιπρύτανη έχουμε διαρκή συνεργασία. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι αυτή η ομάδα δεν συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο σας μόνο για το κομμάτι του αθλητισμού. Έχει τέτοια ευρύτητα δράσεων που σε συνεργασία με το Δήμο και το Πανεπιστήμιο φτιάχνουν πολλά περισσότερα για τα παιδιά μας. Έχουμε λοιπόν πολλά πράγματα να δούμε και να δείξουμε και χαίρομαι που αυτή η ομάδα έχει εθιστεί σε ένα παράξενο μίγμα.

Έχει φέρει αυτό που κάνουν στο NBA οι αμερικάνικες ομάδες, που δεν είναι απλώς επαγγελματικά σωματεία. Είναι στην ουσία ένα σημείο αναφοράς της κοινωνίας που έχει να κάνει και με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών και με την φιλανθρωπία και την κοινωνική συνοχή. Το ίδιο κάνει και αυτή η ομάδα που δεν έχει τόση μεγάλη δύναμη. Για να καταλάβετε την αξία της δεν το κάνει καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Εγώ χαίρομαι γιατί αυτή η ομάδα δίνει την ευκαιρία στο Δήμο να αποκτάει και υποδομές. Καλλιεργούν το αρχαίο ιδεώδες ότι το μυαλό για να καλλιεργηθεί πρέπει να εγκιβωτίζεται σε ένα υγιές σώμα. Η νοοτροπία της ομάδας είναι αυτή. Φυσικά, εγγυητής όλων αυτών είναι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Κωστής Ζομπανάκης, του οποίου πραγματικά η έλευση του στο Ρέθυμνο έχει σφραγίσει με αξιοπιστία και εμπιστοσύνη αυτό που και οι υπόλοιποι είχαν χτίσει πάλι με τα ίδια υλικά της αξιοπιστίας. Φυσικά, δεν είναι μόνο ο μεγαλομέτοχος και ο Πρόεδρος, είναι ένα Συμβούλιο εξαιρετικών Ρεθυμνιωτών που συνέχεια οραματίζονται και νομίζω ότι αυτό που κάνουμε σήμερα είναι ένα επισφράγισμα του πως συνδέεται η τοπική κοινωνία, το Πανεπιστήμιο και ένα υγιές και πολύ δυνατό αθλητικό σωματείο. Εδώ είναι άνθρωποι της προσφοράς. Είναι εθελοντές που έχουν ένα όραμα και αυτό το έκαναν όραμα όλων μας.

Εύχομαι λοιπόν, κάθε επιτυχία. Χαίρομαι που είμαστε όλοι μαζί εδώ απόψε. Εύχομαι να πανηγυρίζουμε νίκες της ομάδας μας και να μαθαίνουμε τις μεγάλες και κραταιές επιτυχίες του Πανεπιστημίου μας, στο οποίο είστε όλοι συμμέτοχοι».

Τέλος, ο επίλογος γράφτηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, Ηρακλή Μανουκαράκη, ο οποίος αρχικά τόνισε το πολύτιμο έργο του Πανεπιστημίου Κρήτης. «Σήμερα επισημοποιούμε μία μεγάλη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης που εκτός του αναγνωρισμένου παγκοσμίως ακαδημαϊκού έργου που κάνει το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά τις διοικητικές αλλαγές που βλέπουμε μία πρότυπη οργάνωση, μία εξωστρέφεια, μια κοινωνική πολιτική προς τους φοιτητές και συνέργειες με άλλους φορείς και καινοτόμα προγράμματα».

Στην συνέχεια ο κ. Μανουκαράκης έκανε μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν και στην κοινωνική προσφορά της ομάδας, υπογραμμίζοντας: «Η ομάδα μας, το Ρέθυμνο Cretan Kings φέτος έκλεισε τα 30 χρόνια από την ίδρυση της και από το 2011 είναι σταθερά στην Basket League, έχοντας καταφέρει να είναι η καλύτερη επαρχιακή ομάδα της τελευταίας 5ετίας. Δεν είμαστε όμως απλά μία ομάδα, είμαστε ένας κοινωνικός φορέας που στόχος μας είναι η ψυχαγωγία, η προσφορά και η προβολή του τόπου μας, της Κρήτης.

Στα πλαίσια αυτών των στόχων μας εκτός της ομάδας που συμμετέχει στο πρωτάθλημα και κάνει περήφανη όλη την Κρήτη από την πορεία και την οργάνωση της, έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια το κοινωνικό πρόγραμμα Cretan Kings Assist.

Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από επισκέψεις στα σχολεία, στη συνέχεια το 2012 διαχειριστήκαμε μία μεγάλη χορηγία όπου καλύψαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα με τρόφιμα τα συσσίτια της Εκκλησίας, δώσαμε κουπόνια σε άπορους για αγορές από Σ/Μ, προσφέραμε φάρμακα και μηχανήματα στο κοινωνικό ιατρείο και ειδικό σχολείο, κατασκευάσαμε βιβλιοθήκη σε σχολείο και άλλα πολλά που είχαν σαν αποτέλεσμα την τιμητική βράβευση μας από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Έχοντας παρακαταθήκη αυτό και ευθύνη ώστε να συνεχίσουμε, το 2014 κάναμε ένα νέο ξεκίνημα στην Cretan Kings Assist, κάνοντας ένα πολύ μεγάλο και μακροχρόνιο επιχειρηματικό σχέδιο. Με την οικονομική επιχορήγηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έχουμε κατασκευάσει 5 γήπεδα μπάσκετ σε Δημοτικά Σχολεία και άμεσα σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου θα κατασκευάσουμε δύο ακόμη γήπεδα στους 4 Μάρτυρες, όπου το ένα θα είναι κλειστό. Έχουμε κατασκευάσει 56 παρτέρια σε σχολεία και όλα αυτά για να υλοποιηθούν οι δράσεις μας που είναι η δράση Αθλητισμού, Σωστής Διατροφής, Δημιουργίας, Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης», ενώ αναφέρθηκε σε κάθε μία δράση του κοινωνικού προγράμματος Cretan Kings Assist (Αθλητισμού, Κηπουρεμάτων και Μαστορεμάτων και φυσικά της συνεργασίας με το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Ανεμόμυαλοι Club» και την «Φυλή εξ Αίματος» όπου έχουν συμβάλει τα μέγιστα για την ενημέρωση και την εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας») μέσω εικόνας και βίντεο.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings ανέφερε τα σημεία της συνεργασίας, ενώ προσκάλεσε τους φοιτητές και τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας ώστε να γίνουν μέλη της εθελοντικής ομάδας Cretan Kings Assist, σημειώνοντας: «Η συνεργασία αυτή με το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι πολύπλευρη και επεκτάσιμη, όπου δημιουργήσαμε μία κερκίδα για τους φοιτητές, οι οποίοι θα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν τα παιχνίδια της ομάδας μας. Επίσης, θα υλοποιήσουμε από κοινού και με την υποστήριξη μας διάφορα προγράμματα, θα δώσουμε την ευκαιρία για πρακτική εξάσκηση σε φοιτητές. Επίσης με τη συχνή ενημέρωση και προώθηση θα ευαισθητοποιούμε φοιτητές και μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας να μας γνωρίσουν και να έρθουν και αυτοί στην παρέα μας, στην παρέα των εθελοντών Cretan Kings Assist και να υλοποιήσουμε το φετινό μας σλόγκαν «Μαζί Και Συνεχίζουμε», κάνοντας το πρόγραμμα μεγαλύτερο και αποδοτικότερο με στόχο την μεταλαμπάδευση των αρχών του Αθλητισμού, της δημιουργίας, της σωστής διατροφής, της υγείας, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.

Ενημερωθείτε, δηλώστε συμμετοχή στο rethymnobc.gr στην ειδική φόρμα… Γίνε και εσύ μέλος της καλύτερης ομάδας… Γίνε και εσύ εθελοντής Cretan Kings Assist.

Σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε να συνεργαστούμε».

Αμέσως μετά τις ομιλίες, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης καθηγητής Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, Ηρακλής Μανουκαράκης υπέγραψαν το Σύμφωνο συνεργασίας και στην συνέχεια αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook