Το δεκαπενταμελές του ΕΠΑΛ Κισάμου, αποφάσισε ομόφωνα την κατάληψη του κτιρίου μετά από γενική συνέλευση στην οποία συμμετείχε η πλειοψηφία του σχολείου. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του 15μελούς 

"Τα αιτήματα είναι τα εξής:

Η έγκριση του Τομέα Υγιείας και Πρόνειας και Ευεξίας
Η αποστολή βιβλίων ειδικοτήτων για όλες τις ειδικότητες
Ο διορισμός καθηγητών ειδικοτήτων

Η παιδεία δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, και το πρώτο μέλημα της πολιτείας είναι η οργάνωση και η ευήμερη λειτουργία της παιδείας. Απαιτούμε την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μέχρι τελείας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαστε ένα περιφερειακό ΕΠΑΛ και ότι η μετακίνηση των παιδιών στο σχολείο πραγματοποιείται κάτω από δύσκολες συνθήκες, μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, σκόρπια χωριά σε όλη την Επαρχία Κισάμου με λεωφορείο. Επίσης η Τρίτη Τάξη αρκετών τομέων δεν έχουν τα βιβλία της ειδικότητας τους, ακόμα και τα βιβλία πανελλαδικών μαθημάτων.

Σε περίπτωση που δεν γίνει η υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων θα ξαναγίνει η διαδικασία της ψηφοφορίας τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου για να ξαναποφασιστεί το κλείσιμο του ΕΠΑΛ Κισάμου. Και ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει αν δεν ικανοποιηθούν τα προαναφερόμενα αιτήματα. Ζητάμε μια δίκαιη εκπαίδευση και να μην είμαστε στο περιθώριο και ίσες ευκαιρίες για όλους"

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη και Παρασκευή ο Δήμος Κισσάμου έμεινε κλειστός καθώς το αίτημα να μην καταργηθούν τα δύο τμήματα του ΕΠΑΛ είναι καθολικό.