Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για την κινηματογραφική ληστεία σε μεγάλο ξενοδοχείο της Χερσονήσου, τον Ιούνιο του 2015.

Η δίκη, που διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, ξεκίνησε με την κατάθεση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας κ μέσα σε τεταμένο κλίμα, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να αμφισβητούν την αξιοπιστία του μάρτυρα.

Έναν χρυσοχόο από το χωριό Μονή, του Δήμου Μαλεβυζίου, που το βράδυ της 9ης Ιουλίου του 2014, έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας. Η κατάθεση του εν λόγω μάρτυρα διήρκησε για περισσότερες από 3 ώρες.

Ο επιχειρηματίας, από την Μονή περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των 3ών ένοπλων δραστών:

Ήταν λίγο μετά τις 10 το βράδυ. 2 κουκουλοφόροι μπήκαν στο χρυσοχοείο μου. Ο ένας με την απειλή όπλου μου φώναξε να πέσω κάτω. Ο δευτερος κατευθύνθηκε με ένα όπλο προς τον βοηθό μου. Ένας τρίτος κουκουλοφόρος, κρατώντας έναν καλάσνικοφ εισέβαλλε λίγα λεπτά αργότερα στο μαγαζί μου κ ανέβηκε στο πατάρι, όπου ήταν η υπάλληλός μου. Ο πιο κοντός κ ο πιο εύσωμος της παρέας μου είχε το όπλο στον κρόταφο κ μου φώναζε με βαριά Κρητική προφορά να πέσω χάμω κ να σκεφτώ τα κοπέλια μου

Ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι τρεις ένοπλοι ληστές που εισέβαλλαν στο χρυσοχοείο του, ήταν τα ίδια άτομα, που το 2012 λήστεψαν κοσμηματοπωλείο σε ξενοδοχείο στον Ανισσαρά. Γεγονός, που προκάλεσε τις αντιδράσεις της υπεράσπισης, καθώς όπως οι δικηγόροι επεσήμαναν, για την συγκεκριμένη ληστεία έχει ήδη καταδικαστεί νεαρός άντρας σε 16 χρόνια κάθειρξη,

Ο μάρτυρας, μάλιστα, επικαλέστηκε κ οπτικοακουστικό υλικό που του έδειξαν οι αξιωματικοί της τοπικής ΕΛΑΣ, από ληστείες που είχαν σημειωθεί την συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην Κρητη, όπου κ αναγνώρισε τους 3 άντρες που τον λήστεψαν:

Οι αστυνομικοί μου έδειξαν αρκετά βίντεο. Σε κάποια από αυτά αναγνώρισα και τους ληστές που μπήκαν στο χρυσοχοείο μου. Ο ένας μάλιστα, είχε πρόβλημα στο πόδι και κούτσαινε

Το δικαστήριο διέκοψε την ακροαματική διαδικασία, για την ερχόμενη Δευτέρα στις 9 το πρωί. Πρόκειται για μία δίκη, που όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι, θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, καθώς οι μάρτυρες ξεπερνούν τους 50

Τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο του Ηρακλείου ήταν ιδιαίτερα αυστηρά. Κανένας δεν μπορούσε να μπει στην δικαστική αίθουσα εάν δεν του έχει γίνει σωματική έρευνα. Μάλιστα, οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν αρκετά «επικίνδυνα» αντικείμενα, όπως κατσαβίδια κ σουγιάδες, που προσπάθησαν κάποιοι από τους φίλους κ τους συγγενείς των κατηγορουμένων να βάλουν στο δικαστήριο.

Η δράση των τριών νεαρών που κατηγορούνται για 7 ένοπλες ληστείες κ 2 απόπειρες, , είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στις αστυνομικές αρχές, αφού δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες κινδύνευσαν ακόμα και ανθρώπινες ζωές προκειμένου οι κατηγορούμενοι να πάρουν τα χρήματα που απαιτούσαν από τους υπαλλήλους των επιχειρήσεων που είχαν βάλει στο στόχο τους.

Όμως, τον Ιούνιο του 2015 σε μια κινηματογραφική ληστεία, η ΕΛΑΣ έβαλε φρένο στην δράση τους. Οι τρεις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας καλάσνικοφ μπήκαν στο ξενοδοχείο Creta Maris. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες περικύκλωσαν τον χώρο και απομάκρυναν τους τουρίστες. 

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των αστυνομικών και των κουκουλοφόρων οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν. Ωστόσο οι πάνοπλοι αστυνομικοί κατάφεραν να τους συλλάβουν.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν και οι τρεις ληστές.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook