Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για τη διαφθορά και τη διαπλοκή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε οξύτατη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας μεταξύ άλλων πως όσο πιο πολύ μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο μεγαλώνουν οι αθλιότητές του. 

Αναλυτικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: 

«Καθώς άκουγα τον κύριο Τσίπρα βυθισμένο στην αλαζονεία μίας κακοπαιγμένης παράσταση θυμήθηκα μία φράση του Κ. Καραμανλή «η δημοκρατία κινδυνεύει περισσότερο από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο». Η δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που ενώ σε αυτή την αίθουσα έχουν ορκιστεί πίστη στους νόμους παραβιάζουν το κράτος δικαίου σε μία απέλπιδα προσπάθεια να διασώσουν τη θέση τους στην εξουσία. 

Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της, όχι μόνο γιατί διαλύσατε την οικονομία, όχι μόνο γιατί η αλαζονεία σα προσβάλει μέχρι και τους υποστηρικτές σας αλλά γιατί υπονομεύετε τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού. 

Ένα είναι βέβαιο όσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο θα μεγαλώνουν οι αθλιότητές τους. Έχετε ήδη ηττηθεί για αυτό αντιδράτε έτσι. Στη συνείδηση του ελληνικού λαού είστε ήδη παρελθόν. Όλες οι κυβερνήσεις του παρελθόντος άφησαν πίσω τους κάποιο θετικό αποτύπωμα,. Εσείς τι θα αφήσετε αλήθεια πίσω σας; 

Μία είναι η ιστορική σας συνεισφορά: ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ποτέ ξανά ένας λαϊκιστή του δικού σας βεληνεκούς που το μοναδικό του μέλημα είναι η παραμονή στην εξουσία. 

Το συντομότερο ανέκδοτο είναι το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Παρουσιάσατε όλο το παλιό σύστημα ως το διεφθαρμένο ενώ εσείς παρουσιαστήκατε ως οι λευκοί αμόλυντοι ιππότες. Εσείς όμως είστε η ενσάρκωση του πιο παλιού και φθαρμένου πολιτικού συστήματος. 

Αναφερθήκατε στο παλιό μιντιακό σύστημα, εσείς δεν συναντηθήκατε με τον κύριο Ψυχάρη παρέα με μία γάτα. Επίσης σε ποιο κανάλι εργάζετε ο κύριος Λαζόπουλος; Γιατί έχετε σήμερα ενστάσεις με τον κύριο Κοντομηνα; 

Αποδειχθήκατε βασικός μέτοχος των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης. Στις τάξεις του ΣΥΡΙΑ φιλοξενήσατε το χειρότερο κομμάτι του παλιού κομματικού μηχανισμού. Τα αποκαίδια του παλιού κομματικού συστήματος είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές σας. Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε εσάς το πολιτικό τους πατέρα. Κοσκοτάς Τσίπρας ένας Μαντζουράνης δρόμος. 

Επί δικών σας ημερών ενδέχεται να παραγραφούν αδικήματα εξαιτίας της καθυστέρησης μίας μετάφρασης. Δύο χρόνια γιατί δεν έχετε προωθήσει την κατάργηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού τον οποίο έχετε χαρακτηρίσει παράνομο; 

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα διδάσκεται πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια ως παράδειγμα διαπλοκής. Ο διαγωνισμός έγινε για να χειραγωγηθούν και όχι για να αδειοδοτηθούν τα μέσα. Για άλλη μία φορά είπατε ψέματα. Στην 1η μας συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου σας πρότεινα να επαναφέρετε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα προχωρήσουμε μαζί. Ο κύριος Παππάς είναι ανεπίτρεπτο να υποκαταστήσει την αρχή. Δεν θέλατε το ΕΣΡ να έχει λόγο στις άδειες ώστε να σημαδέψετε την τράπουλα. Δημιουργήσατε ένα τεχνητό ολιγοπώλιο στο όνομα της διαφάνειας. Παρά το ότι όλη η επιστημονική κοινότητα βούιζε για την αντισυνταγματικότητα του διαγωνισμού εσείς προχωρήσατε. Στη διαδικασία είχατε επιλέξει εννοείται τον δικό σας καναλάρχη ο οποίος είναι ο ίδιος που ένθερμα χειροκροτούσε προεκλογικά τον κύριο Παππά. Γιατί το πρωτόκολλο έμεινε ανοιχτό μέχρι την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής παό τον κύριο Καλογρίτσα. Τι είδους έλεγχος έγινε στα πόθεν έσχες στα οποία βρέθηκαν δανεικά βοσκοτόπια. Γιατί ο Υπουργός καναλάρχης μέχρι την τελευταία στιγμή αισθανόταν την ανάγκη να υπερασπιστή το συγκεκριμένο υπερθεματιστή; Πως γίνεται μία μικρομεσαία τεχνική εταιρεία να δεκαπλασιάζει τη δανειοληπτικής της δυνατότητα μέσα στους τελευταίους μήνες; Ποιες είναι οι σχέσεις Σπίρτζη Καλογρίτσα; Ποιες οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με την Τράπεζα Αττικής; Ας μην είχαν γίνει οι αποκαλύψεις και θα σας έλεγα εάν έφευγα ο Καλογρίτσας. Φέρτε στην επιτροπή τα πόθεν έσχες που κατατέθηκαν στη διαδικασία. Εάν δεν το κάνετε θα είναι η απόλυτη αποδοχή της ενοχής σας. Ο νόμος Παππά έχει ακυρωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού και η Νέα Δημοκρατία θα τον ακυρώσει και στην πράξη όταν γίνει κυβέρνηση. Σας ερωτώ επειδή συνεχώς αναφέρεστε στο τίμημα υπέρ του ελληνικού δημοσίου σας ερωτώ γνωρίζετε πόσα χρήματα θα χάσει το ελληνικό δημόσιο από το κλείσιμο καναλιώς; 1, 7 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στην ερχόμενη δεκαετία». 

Αναφερόμενος στη λειτουργία του ΣτΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: “Σε καμία δημοκρατική πολιτεία δεν ματαιώνεται η λειτουργία του ανώτατου δικαστηρίου. Ούτε επί χούντας δεν έγιναν αυτά. Σκοπός του ανωτάτου δικαστηρίου δεν είναι να ερμηνεύει την κοινή γνώμη. Το ΣτΕ αποτελεί το θεσμικό εγγυητή του κράτους δικαίου και κάνω έκκληση η συγκεκριμένη παραφωνία να λυθεί άμεσα. Το ΣτΕ πρέπει άμεσα να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά. Το καθήκον των δικαστών είναι να εφαρμόζουν το νόμο και όχι να πιάνουν το σφυγμό της κοινωνίας. Όλα αυτά λόγω της παιδείας σας ίσως να σας είναι λίγο ξένα αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε πως ο σφυγμός της κοινωνίας δεν είναι κριτήριο για τη λήψη αποφάσεων από τα δικαστήρια”. 

Απαντώντας στις κατηγορίες Τσίπρα για συγκαλύψεις της λίστας Μπόργιανς ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας είπε: 

“Κρατήστε σημειώσεις κύριε Τσίπρα για τις δικές σας λίστες καθώς αναμένουμε άμεσα την απάντηση σας. Απαντήστε μας για τη φάμπρικα των ΜΚΟ στα κέντα ψυχικής υγείας, την αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού αλήθεια δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να διερευνήσετε τις καταγγελίες Βουδούρη; Τον τρόπο με τον οποίο καλύψατε το πόθεν έσχες Φλαμπουράρη Σταθάκη τα εργοδοτικά του κ. Κατρούγκαλου τη νομοθέτηση της επιστροφής των επιόρκων υπαλλήλων, την απαξίωση της διαύγειας. Ακόμη και τη συγκάλυψη του σκανδάλου των σεξουαλικών παρενοχλήσεων του πρέσβη της Βενεζουέλας». 

Αναφερόμενος στα οικονομιά πεπράγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

«Εννέα στους δέκα πολίτες πιστεύουν πως τα πράγματα θα πάνε χειρότερα εξαιτίας σας. Η κυβέρνηση που θα έδινε τη 13η σύνταξη ψεκάζει με χημικά τους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση που φώναζε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη διευκολύνει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ακόμη και για μικρές οφειλές στο δημόσιο. Η κυβέρνηση που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ αυξάνει κατακόρυφα τους φόρους. Η κυβέρνηση σας εκχώρησε στο υπεταμείο το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια. Η κυβέρνηση που γεννήθηκε στο ψέμα και στο λαϊκισμό σβήνει. Έχετε αποτύχει παντού είστε μία υπό κατάρρευση κυβέρνηση». 

Απαντώντας στις κατηγορίες Τσίπρα για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε :

«Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του κόμματος μας. Στόχος μας είναι να αποπληρώσουμε το σύνολο των δανείων του κόμματος. Εμείς δεν έχουμε το προνόμιο να έχουμε κομματικές εφημερίδες με offshore που αυξάνει διαρκώς τα έσοδά της από κομματικές χορηγίες. Το πρόβλημα της διαφθοράς και διαπλοκής είναι πιο σύνθετο. Η χώρα χρειάζεται μία συνολική στρατηγική για τη αντιμετώπιση συνολικά των φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς». 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook