Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου με αφορμή την σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό:

«Συνεδριάζει για 3η φορά το τελευταίο διάστημα η ΠΕΔ Κρήτης με θέμα το προσφυγικό-μεταναστευτικό, απουσία του αρμόδιου Υπουργού κ. Μουζάλα και δίχως α υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στην Κρήτη.   

Φαίνεται πως ο κ. Μουζάλας δεν καταδέχεται να ενημερώσει τους φορείς της Κρήτης για το μέλλον που τους επιφυλάσσει!

Φαίνεται πως κρατά ως … επτασφράγιστο μυστικό το όποιο «σχέδιο» του για τη φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών στην Κρήτη! Αλήθεια, υπάρχει άραγε κάποιο σχέδιο;

Φαίνεται πως ο κ. Υπουργός μένει πιστός στην προσφιλή τακτική του «βλέπουμε και κάνουμε» και αδυνατεί να απαντήσει ακόμη και στις συγκεκριμένες προτάσεις που του έκανε η ΠΕΔ Κρήτης με την απόφαση της 13ης Σεπτεμβρίου.

Η συνεδρίαση της ΠΕΔ λαμβάνει χώρα σε άγνωστα νερά, αφού αφενός ο Υπουργός απαξιεί να παραστεί στη συνεδρίαση, όπως έκανε άλλωστε και στις προηγούμενες, αφετέρου αδυνατεί να καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο. 

Παράλληλα, ο απερχόμενος Γεν. Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Βουδούρης αυτοαναιρείται, αφού από τη θέση του Γεν. Γραμματέα μέσω μαντινάδων και επευφημιών περί κρητικής φιλοξενίας, προσπαθούσε να πείσει ότι η εγκατάσταση προσφύγων σε καταυλισμούς στην Κρήτη δεν θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία καθώς θα γίνει με ποιοτικά και όχι με αριθμητικά κριτήρια.

Για να διαψεύσει τον εαυτό του με τις καταγγελίες κατά την παραίτησή του που μιλούσε για αυξημένο κόστος ανά πρόσφυγα στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης και άφησε αιχμές για κακοδιαχείριση και απουσία συγκεκριμένης πολιτικής για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.  

Μήπως θα πρέπει η Κυβέρνηση να αρχίσει να εξετάζει το θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού στην Κρήτη; 

Μήπως θα πρέπει η Κυβέρνηση να είναι πιο προσεκτική και αυστηρή με τις ανακοινώσεις της και να αφήσει τις επιπολαιότητες για ένα τόσο σημαντικό θέμα;

Μήπως θα πρέπει η Κυβέρνηση να αφήσει πλέον την πολύμηνη αδράνεια και ασυνεννοησία που έχουν προκαλέσει εικόνες χάους έξω και μέσα στους καταυλισμούς που επιτείνουν την ταλαιπωρία των ανθρώπων αυτών, δημιουργούν φοβίες και προβλήματα και εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς;   

Σε κάθε περίπτωση ως Κρητικοί και ως δημοκράτες πολίτες τονίζουμε, ότι δεν είναι οι πρόσφυγες και η κάλυψη των ανθρωπιστικών τους αναγκών που μας προβληματίζουν. Είναι η ανυπαρξία σχεδίου εκ μέρους της κυβέρνησης και η επιπόλαιη λογική του «βλέπουμε και κάνουμε» που μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο άμεσο μέλλον».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook