Προθεσμία πέντε ημερών έχουν λάβει ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιος Γιαννόπουλος και δύο ακόμη πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, που υποχρεώθηκαν σε παραίτηση τον περασμένο Μάιο από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρονται τα εξής:

“Αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για το ΚΕΕΛΠΝΟ, πρέπει να γίνουν γνωστά τα ακόλουθα: 
Το ΣτΕ δεν έκρινε την ουσία και τους λόγους αντικατάστασης του Προέδρου και των δύο μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που προσέφυγαν σε αυτό. Αποφάνθηκε επί του καθαρά τυπικού/ διαδικαστικού ζητήματος και ακριβώς για το λόγο αυτό ανέπεμψε την υπόθεση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Ήδη, σε συμμόρφωση με το ΣτΕ, οι προσφεύγοντες έχουν κληθεί αρμοδίως, εντός προθεσμίας πέντε ημερών, να διατυπώσουν εγγράφως τις απόψεις τους αναφορικά με τις πράξεις και τις παραλείψεις που τους αποδόθηκαν. 
Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι οι διαδικαστικές εκκρεμότητες που προέκυψαν λόγω της απόφασης του ΣτΕ  αντιμετωπίζονται. Αδιαπραγμάτευτος στόχος του Υπ. Υγείας παραμένει η θεσμική και διαχειριστική εξυγίανση ενός πολύ κρίσιμου για τη Δημόσια Υγεία φορέα όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook