Τα συγχαρητήρια τους για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλου εκφράζουν οι αιρετοί της Κρήτης.

Τα συγχαρητήρια του εκφράζει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο νέο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης Σητείας κ.κ. Κύριλλο με αφορμή την σημερινή ομόφωνη εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης. Σε μήνυμα του ο κ. Αρναουτάκης αναφέρει:

«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άξια εκλογή σας,  ως νέος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης Σητείας. Στο πρόσωπο σας η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης με την ομόφωνη απόφαση της αποτυπώνει τις αξίες και τα πολύτιμα κηρύγματα των Πατέρων της Εκκλησίας μας αναγνωρίζοντας την προσφορά και το έργο σας στην Εκκλησία. Η Περιφέρεια Κρήτης θα είναι συμπαραστάτης σας στο ποιμαντορικό, πνευματικό, και κοινωνικό σας έργο. Πάντα Άξιος».

Συγχαρητήριο μήνυμα για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας έστειλε ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κρήτης και  Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

«Συγχαίρω θερμώς τον νέο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.  Κύριλλο Διαμαντάκη για την εκλογή του.
Με την ψυχική του ευγένεια,  την αφοσίωσή του στις Εκκλησιαστικές αρχές και αξίες, με την παιδεία και τις θεολογικές του γνώσεις, καθώς και με την άοκνη δράση του, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλλει στην πνευματική ανάταση, στις κοινωνικές ανάγκες, και στην ευρύτερη ενδυνάμωση της Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, συνεχίζοντας, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον τόπο μας, το σημαντικό ποιμαντορικό και φιλανθρωπικό έργο του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Ευγενίου».

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη έστειλε προς τον εκλεγέντα Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο το ακόλουθο μήνυμα:

"Σεβασμιότατε,
Σας εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια μου για την εκλογή σας στο αξίωμα του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας και σας εύχομαι επιτυχία στο έργο σας.
Είμαι βέβαιη ότι στην δύσκολη αυτή συγκυρία της κρίσης στις προτεραιότητες σας θα ανήκει το κοινωνικό έργο της εκκλησίας στο οποίο όπως και όπου αλλού χρειάζεται θα έχετε κάθε δυνατή συμπαράσταση και συνεργασία από μέρους μου.
Σας εύχομαι υγεία και καλή δύναμη για την επιτέλεση των καθηκόντων σας.
Με τιμή,
Πελαγία Πετράκη
Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου "

Συγχαρητήρια του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλη Θραψανιώτη:

"Σεβασμιότατε,

Θερμά συγχαρητήρια για την ανάδειξη σας στο αξίωμα του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας!

Σας εύχομαι καλή δύναμη στο έργο που επωμίζεστε στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας και ο Νομός μας. Σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα συμβάλει στην πρόοδο και την προκοπή των συνανθρώπων μας.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο πνευματικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό σας έργο.

Μανόλης Θραψανιώτης,

Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ"