Μικροί και μεγάλοι, άνθρωποι δηλαδή όλων των ηλικιών που έχουν ένα κοινό, αυτό της αγάπης για το σκέιτμπορντ, πηγαίνουν σε ένα ειδικό πάρκο στους Αμπελόκηπους.

Το πάρκο αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο newsbeast.gr, σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Νίκο Λιάκο και Τάσο Μιχαντά και βρίσκεται πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, στην οδό Τιμολέοντος Φιλήμωνος.

Είναι το πρώτο έργο που διαμορφώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «το πάρκο μας»

«Με δεδομένη την έλλειψη ανοιχτών χώρων στην Αθήνα και πόσο μάλλον στους πρόποδες του Λυκαβηττού όπου ο πυκνός αστικός ιστός εισβάλει βίαια στο περιαστικό πράσινο, η ιδέα για τη δημιουργία του «πάρκου μας» αποτελεί αρχιτεκτονική πρόκληση», αναφέρει ο Ν. Λιάκος.

Ο κ. Λιάκος τονίζει ότι η συνολική επέμβαση οφείλει να επανενεργοποιήσει την τοπική κοινωνία και να περιορίσει την έως τώρα κοινωνική αδράνεια της περιοχής. «Ένας ανοιχτός χώρος» καταλήγει, «που για να δημιουργηθεί απαίτησε την επιμονή και το πάθος των εμπνευστών του παραδίδεται στην τοπική κοινωνία με την ελπίδα ότι αυτή θα το πλαισιώσει».