Το Ενυδρείο Κρήτης και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Μελεσών, πραγματοποίησαν χθες, ημέρα Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016, τρίωρη Περιβαλλοντική Εσπερίδα για εκπαιδευτικούς. Η Εσπερίδα διοργανώθηκε στους χώρους του Ενυδρείου στα πλαίσια της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που έχει καθιερωθεί από το ΥΠΠΕΘ να εορτάζεται την 2η Εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Στο πρώτο μέρος το Γυμνάσιο Μελεσών παρουσίασε στην αίθουσα προβολών του Ενυδρείου Κρήτης παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο : «Ταξιδεύοντας στον άγνωστο υγρό κόσμο του βυθού με τον Καραγκιόζη» με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την Κορίνα Βαμποράκη και Ειρήνη Αποστολάκη. Η συγκεκριμένη παράσταση παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Μουσείο Φυσικής Ιστορία Κρήτης (Απρίλιος 2016) καθώς και σε φεστιβάλ του δήμου Ηρακλείου και σε άλλους δήμους του Νομού (Ιούνιος-Ιούλιος 2016) με πρωτότυπο κείμενο των μαθητών του σχολείου, χειροποίητες φιγούρες και μπερντέ.

Στο δεύτερο μέρος της Εσπερίδας η Ομάδα Εκπαίδευσης του Ενυδρείου Κρήτης, πραγματοποίησε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι χαμένου θησαυρού, με τους Εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα στο Ενυδρείο.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και οι συμμετέχοντες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook