Ένταση προκλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων απόψε με φόντο το πρυσφυγικό ζήτημα παρόλο που το σώμα δεν κατάφερε όχι μόνο να προχωρήσει στην έγκριση ψηφίσματος αλλά ούτε καν να συζητήσει ουσιωδώς το θέμα.

Το κλίμα ήταν τεταμένο σχεδόν από την αρχή που το σώμα κλήθηκε να εγκρίνει ψήφισμα για τα επεισόδια που συνέβησαν στο Ρέθυμνο, τη σύνταξη του οποίου είχε αναλάβει η κα Βαρβάρα Περράκη.

Ωστόσο, το φυτίλι ουσιαστικά άναψε μετά την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Μανώλη Κεμεσίδη, που αντέδρασε καθώς όπως είπε δεν γνωρίζει τι λέει το ψήφισμα και όταν ακούγονται περιστατικά με βιασμούς, φωτιές στα κέντρα υποδοχής και επεισόδια.

Η κ. Νάνσυ Αγγελάκη από τη μείζονο μειοψηφία, είχε ήδη σε ερώτησή της προηγουμένως επικρίνει το γεγονός της απουσίας για δεύτερο συνεχόμενο συμβούλιο του δημάρχου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενημέρωση του σώματος για πολλά ζητήματα και στην προκειμένη περίπτωση για το προσφυγικό και κυρίως για όσα συζητήθηκαν χθες σε σύσκεψη στο Ηράκλειο παρουσία του επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Ο κ. Σαρρής ανέφερε πως είναι φανερό ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι το μόνο που επιδιώκουν είναι να μην περάσει από το δημοτικό συμβούλιο το ψήφισμα, ενώ ο κ. Ρίζος τόνισε ότι πρέπει να μπει φρένο στα ρατσιστικά σχόλια που ακούγονται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Τα αίματα άναψαν όταν η κα Περράκη πήρε τον λόγο και κάνοντας αναφορά στον ολοκληρωτισμό που απειλεί την Ευρώπη και στον κίνδυνο να ανοίξουμε την πόρτα στον φασισμό και τον ναζισμό. Στο σημείο αυτό εξεμάνη ο κ. Σχοινοπλοκάκης από την παράταξη του κ. Άρη Παπαδογιάννη, με τη συζήτηση να ξεφεύγει και να καταλήγει σε έντονο ύφος και φωνές.

Η ένταση δεν έληξε αντίθετα κορυφώθηκε όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έθεσε προς ψήφιση την πρόταση που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Περράκης για σύγκληση επιτροπής που θα επεξεργαστεί το ψήφισμα ώστε να τεθεί με τη μορφή εισήγησης προς συζήτηση και ψήφιση σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Η αναβολή αυτή χαρακτηρίστηκε από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Σεραφείμ Ρίζο, ως μεθόδευση προκειμένου το δημοτικό συμβούλιο να μην πάρει απόφαση και ουσιαστικά να ταχθεί υπέρ όσων αντέδρασαν κατά του προσφυγικού στο Δ.Σ. Ρεθύμνου.

Η τοποθέτηση αυτή και προκάλεσε έναν έντονο διαξιφισμό μεταξύ του κ. Ρίζου και του κ. Κεμεσίδη με την αντιπαράθεσή τους να εξελίσσεται σε τσακωμό και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να αναγκάζεται να προχωρήσει σε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook