Ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στο «Τσατσαρωνάκειο» Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ι.Μ. Κισάμου & Σελίνου στο Καστέλλι Κισάμου το Α΄ Συνέδριο για την Κίσαμο, παρουσία των Αρχών του Νομού και πλήθους κόσμου. 

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συνεδρίου Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απ. Βουλγαράκης, οι Δήμαρχοι Κισάμου και Πλατανιά κ.κ. Σταθάκης και Μαλανδράκης, ο πρόεδρος της ΕΠΟΦΕΚ κ. Ελ. Κουμής και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων κ. Ελ. Παπαδοπούλου. 

Ακολούθησαν οι Ανακοινώσεις σύμφωνα με το Πρόγραμμα, ενώ μετά το πέρας των πρωινών συνεδριών, οι Σύνεδροι επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου και ξεναγήθηκαν από την επίτιμη Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Μαρκουλάκη.

Από το απόγευμα της Παρασκευής και μέχρι τη λήξη του την Κυριακή, το Συνέδριο συνεχίζεται στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι.


Υπενθυμίζεται ότι το Συνέδριο οργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Κισσάμου και Σελίνου, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Κισάμου, ο Δήμος Πλατανιά, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης και η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Κισάμου.

 

Το πρόγραμμα του Σαββάτου και της Κυριακής έχει ως εξής:

 

 

(φωτο: Δημήτρης Νικολακάκης - sadentrepese.blogspot.gr)