Το Wheeling2help, η μη κερδοσκοπική  δράση που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά φέτος, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Οι ποδηλάτες, με πρωτεργάτες τον Έλπη και τη Δώρα, ξεκίνησαν τη διαδρομή τους από την Κωνσταντινούπολη στις  7 Σεπτεμβρίου και αφού πέρασαν από 19 ελληνικές πόλεις, τερμάτισαν στο Ηράκλειο την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

Με τη συμμετοχή πολλών συλλόγων, η πλατεία Ελευθερίας ετοιμάστηκε ώστε να υποδεχτεί τους ποδηλάτες, οι οποίοι μετά από 1.700 χιλιόμετρα έφτασαν στον τελικό τους προορισμό, δίνοντας  χαμόγελα σε 100 άτομα με κινητικές δυσκολίες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έλαβαν χώρα πολλές δράσεις, ενώ στα τραπεζάκια όπου βρίσκονταν οι σύλλογοι, είχαν τοποθετηθεί κουμπαράδες και πληροφορίες σχετικά το Wheeling2help. Το αναπηρικό αμαξίδιο που σχηματίστηκε με τις ευχές μικρών και μεγάλων, συγκινεί.

To Wheeling2help οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης και παρευρέθηκαν σπουδαίοι αθλητές, όπως η Αργυρώ Μηλάκη και η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη. Το κλείσιμο της όμορφης αυτής βραδιάς ανέλαβε το μουσικό συγκρότημα «Νότιοι  Άνεμοι».

 Την εκδήλωση υποστήριξαν οι Αθλητικοί σύλλογοι : Ηράκλειο Ο.Α.A , Σύλλογος Κουν φου Ηρακλείου Κρήτης, Σύλλογος Capoeira . Σχολές χορού: Danziamo dance school , Art dance factory , Tέχνη Χρώ , Duende dance academy , Dance fusion , Tango Salon , Noυς και Σώμα , Σχολή παραδοσιακών χορών “Κρείττωνες”. Χορωδία : παιδική χορωδία Ροδαυγή Τύμπανα : Batala creta Συγκρότημα μουσικής : Νότιοι Άνεμοι – Παντερής. 

 Στην πλατεία υπήρχαν και άλλοι φιλανθρωπικοί σύλλογοι για να παρουσιάσουν και να γνωρίσουμε το έργο τους. Την εκδήλωση συντόνιζε η συντονιστική ομάδα του Wheeling2help για το Ηράκλειο Κρήτης και πραγματοποιήθηκε  με την συνδιοργάνωση : Περιφέρειας Κρήτης , Δήμου Ηρακλείου, Σοροπτιμιστικού Συλλόγου Ηρακλείου και του Ηρακλείου Ο.Α.A.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook