Ανακοίνωση της προέδρου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Στην ανακοίνωση η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νατάσα Βυσινού Μπομπολάκη γράφει τα εξής:

“Σήμερα κατά τις 10 το πρωί ξεκινήσαμε για το Ψυχρό Πηγάδι προκειμένου να ελέγξουμε καταγγελία για ένα σκυλί σε συνθήκες πολύ κακές που για σπιτάκι είχε ένα σκουριασμένο ψυγείο.
Από το σημείο αυτό κάθε χρόνο αφαιρούμε νόμιμα τα σκυλιά -σκιάχτρα που ο ανεύθυνος το λιγότερο ιδιοκτήτης τοποθετεί χωρίς κανένα απολύτως λόγο εκεί.
Όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν μας έλεγε ποιανού είναι τα ζώα αυτά.

Σιγή ιχθύος , δήθεν να μην  “ρουφιανέψουν ” ,μη υπολογίζοντας καθόλου τη βασανιστική ζωή των ζώων αυτών.

Μπροστά πήγαιναν 2 περιπολικά των ΤΑΕ ( τμήματα αστυνομικών επιχειρήσεων )  , μετά εμείς με το τζιπάκι της Ηρώς, και πίσω μας το περιπολικό της αστυνομίας Χανίων , σύνολο 10 άτομα με μας.
Οι αστυνομικοί πολύ φιλικοί ,πολύ συνεργάσιμοι και υπομονετικοί.
Περάσαμε απο διάφορα χωριά της περιοχής των Κεραμειών  , όπου έκπληκτοι  οι κάτοικοι έβλεπαν την κουστωδία των   4 αυτοκινήτων.
Μετά απο μια ώρα περίπου φθάσαμε στο Ψυχρό Πηγάδι χωρίς δυστυχώς να βρούμε το σκυλί ούτε το ψυγείο.

Μετά απο συνεχή τηλεφωνήματα  με το άτομο, που μας ενημέρωσε για την ύπαρξη σκυλιού στο γνωστό αυτό σημείο και μέσω χάρτη του google  εντοπίσαμε επακριβώς  το σημείο, όπου έπρεπε να υπάρχει το σκυλί.
Υπήρχαν κατσαρολικά βρώμικα  , ίχνη οτι διαβίωνε εκεί σκυλί και κοιτάζοντας στο γκρεμό είδαμε πεταμένο το ψυγείο.

Αμέσως υποθέσαμε όλοι , ότι κάποιος ειδοποίησε τον κτηνοτρόφο  , που προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη  και απομάκρυνε  και το σκυλί . 

Αρχίσαμε μαζί με τους αστυνομικούς να κάνουμε διάφορες υποθέσεις και μετά πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Τηλεφωνήσαμε  στον αστυνομικό υποδιευθυντή του   νομού Χανίων και τον ενημερώσαμε.
Τότε εκείνος  σκέφτηκε , οτι πριν 4 μέρες είχε στείλει την καταγγελία μας στο Α.Τ Σούδας , στο οποίο διοικητικά ανήκει η περιοχή αυτή,  και προβληματίστηκε μήπως ήδη είχαν μεταβεί  οι αστυνομικοί της Σούδας , όπως και πραγματικά είχε συμβεί, οι οποίοι είχαν εντοπίσει τον ιδιοκτήτη και είχαν σχηματίσει δικογραφία εις βάρος του.
Έτσι εξηγείται το γιατί δεν βρήκαμε το σκυλί.

Κατεβαίνοντας απο το Ψυχρό Πηγάδι συναντήσαμε κάποιες περιπτώσεις , γνωστές σε μένα απο το παρελθόν,  ζητήσαμε απο τους ασττυνομικούς να φύγουν και με την Ηρώ σταματούσαμε για να βρούμε τους ιδιοκτήτες, κι όπου δεν τους βρίσκαμε αφήναμε σημείωμα  με το τηλεφωνό μου .

Εν τω μεταξύ είχε ενημερωθεί όλος  αυτός ο ορεινός όγκος για την κουστωδία μας , ο ένας στον άλλο , και είχαμε απίστευτες ιστορίες γέλιου.

Με το σεις και με το σας μας υποδέχονταν, ορισμένοι μάλιστα είδαν, ότι υπήρχε και εισαγγελέας στην πομπή , στο δε γυρισμό πολλοί είχαν αφήσει τα σκυλιά τους ελεύθερα για να μην τα βρούμε δεμένα ,που πήγαιναν σαν μεθυσμένα μέσα στο δρόμο καθότι  μπορεί και να μην είχαν λυθεί ποτέ στη ζωή τους.
Όλοι δε δήλωναν , ότι τα βγάζουν ανελλιπώς βόλτα , τα αγαπούν πολύ, τα έχουν καλύτερα κι απο βασιλιάδες, μέσα στα βαρέλια τους ,έχουν βιβλιάρια αλλά τελείως συμπτωματικά τα βιβλιάρια τα είχε πάρει ο σύζυγος στα Χανιά κλπ

Εντύπωση μας προκάλεσαν αυτά που μας είπε κάποιος κτηνοτρόφος πάνω στην συζήτηση , ότι τελείως ανόητα και άσκοπα δένουν τα σκυλιά πάνω στους δρόμους  για να μην περνά το κοπάδι απο εκείνο το σημείο, διότι έτσι δεμένος   και με κοντή αλυσίδα ο σκύλος δεν μπορεί να φοβίσει τα πρόβατα , πού αποδεικνύονται πιο έξυπνα από κάποιους,  πάνε απο την απέναντι πλευρά του σκύλου και περνούν με την άνεσή  τους.
Τόσο απλά .
Σύντομα θα ανηφορίσουμε και πάλι στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουμε, αν εφαρμόστηκαν , τα όσα υποδείχθηκαν στους ιδιοκτήτες ορισμένων ζώων.
Το θετικό είναι , ότι και σε αυτό το επαρχιακό δίκτυο , όπως προ ημερών και σε εκείνο  μέχρι την Σούγια δεν υπάρχουν πια βαρελόσκυλα , ενώ  πριν  μερικά χρόνια  ήταν παντού.

Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη
Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας”

“Προχθές πήγαμε πάλι με την αστυνομία μέχρι το χωριό Καμπανός κοντά στη Σούγια για επανέλεγχο των περιστατικών , που εντοπίσαμε την πρώτη φορά με την Ραφαέλλα και ιδίως για τα 3 μηνών  κουτάβια του ηλικιωμένου, που η αρχική καταγγελία έλεγε οτι τα έχει δεμένα  σε δέντρο και τα νεαρά ζώα να διαβιώνουν σε πολύ άσχημες συνθήκες.

Αρχικά σταματήσαμε στο Πρασσέ για τους δύο μπεζ λύκους , που είναι δεμένοι σε κοντέινερ.
Οι δύο σκύλοι μολονότι εμβολιάστηκαν, αποπαρασιτώθηκαν και τους τοποθετήθηκε τσιπ μετά την πρώτη μας επίσκεψη εξακολουθούσαν να μένουν στο κοντέινερ παρά το ότι είπαμε στον ιδιοκτήτη να αλλάξει άρδην τις συνθήκες διαβίωσης.

Φωνάξαμε τον ιδιοκτήτη , ο οποίος μένει απέναντι αλλά δεν κατέβηκε.

Στον γυρισμό είδαμε , ότι τα είχε μεταφέρει στην αυλή του σπιτιού.

Η επόμενη στάση ήταν στο χωριό Τσισκιανά.

Οι δύο σκύλοι είχαν φύγει απο το δρόμο , όπου ήταν αρχικά , και είχαν  μεταφερθεί  ο ένας εντός της αυλής του σπιτιού και ο άλλος εκτός της περίφραξης της αυλής  σε πολύ κακές συνθήκες ενώ οι ιδιοκτήτες δεν είχαν προβεί σε καμία άλλα ενέργεια απο αυτές που τους συμβουλέψαμε βάσει της νομοθεσίας να προβούν.

Με εντολή του επικεφαλής του κλιμακίου εκ 4 αστυνομικών το σκυλί μεταφέρθηκε μέσα στην αυλή και δόθηκαν εκ νέου οδηγίες στην λίαν εκνευρισμένη  λόγω του ελέγχου ιδιοκτήτρια 

Ο επόμενος και τελικός σταθμός το χωριό Καμπανός, όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους.

Ήταν όλοι ειδοποιημένοι  και ” φτιαγμένοι” γεγονός για το οποίο διαμαρτυρηθήκαμε στον επικεφαλής αξιωματικό , σε λεπτομέρειες δε δεν θα θέλαμε δημόσια να υπεισέλθουμε .

Εξαγριωμένοι όλοι όσοι κάθονταν στο καφενείο και μας περίμεναν επιδόθηκαν σε ύβρεις , κατηγορίες και ντροπιαστικά λόγια εναντίον μου , τα οποία δεν θα μεταφέρω  ,ενώ είχαν φροντίσει 2-3 μέρες πριν να  εμβολιάσουν , τσιπάρουν και αγοράσουν σπιτάκι στο ένα εκ των κουταβιών ενώ διατείνονται , ότι δεν υπάρχει άλλο , πράγμα που γνωρίζουμε οτι είναι ψέμα και βάσει μαρτυριών αλλά και επειδή ο ιδιοκτήτης μας έχει κοροϊδέψει άπειρες φορές .

Το κουτάβι βρισκόταν μέσα στην καρότσα του αυτοκινήτου στο καφενείο , που διατηρεί ο ιδιοκτήτης ενώ εκείνη την ώρα το είχαν πάντα δεμένο σε ένα στάβλο να διώχνει (;) τις ζουρίδες.
Έτσι το στοιχείο του αιφνιδιασμού χάθηκε  και η υπόθεση εξελίχθηκε σε φιάσκο.

Να επισημάνω , οτι κανείς απο τους 5 παρόντες αστυνομικούς, του γαμπρού του ιδιοκτήτη συμπεριλαμβανομένου , δεν παρενέβησαν στα όσα έλεγαν εξαγριωμένοι  εναντίον μου ,δόθηκαν μόνο εντολές το σκυλί να μην επιστρέψει ποτέ στο στάβλο.
Αναρωτιόμαστε τι μέλλον περιμένει αυτό το 3-4 μηνών σκυλί μέσα σε μια καρότσα ή δεμένο κατά την προσφιλή ελληνική συνήθεια .

Η υπόθεση θα έχει βεβαίως και συνέχεια γιατί ουδόλως μας τρομάζουν ή μας ενοχλούν οι πάσης φύσεως ύβρεις ή απειλές .

Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη
Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook