Εννέα φορές «Άξιος» αναφώνησε κλήρος και λαός, σε κλίμα συγκίνησης, μέσα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά κατά την τελετή χειροτονίας του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, Κυρίλλου.

Η Συνοδική Θεία Λειτουργία για τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας τελείται προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου. Στη χειροτονία παρευρίσκεται σύσσωμη η Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, δηλαδή οι Μητροπολίτες: Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, κ. Ειρηναίος, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας. Παρευρίσκονται επίσης ο Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος καθώς και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Στην τελετή παρευρίσκονται οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές της Ιεράπετρας και της Σητείας, κληρικοί και πιστοί από την ευρύτερη περιοχή των Κάτω Ασιτών όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο νέος Μητροπολίτης καθώς και πλήθος πιστών από την Ανατολική Κρήτη.

Στον ευχαριστήριο λόγο του ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης, με συγκίνηση θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνι όπου γνώρισε τον τότε Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο Ψαλιδάκη καθώς και τον γέροντα και προκάτοχο του Μακαριστό Μητροπολίτη Ευγένιο.

orthodoxia.info/news

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook