Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 η  εικαστική έκθεση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κ.Δ.Α.Π. Δήμου Ηρακλείου στους χώρους των Ιδρυμάτων Α. Μ. Καλοκαιρινού.

Στην έκθεση, που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) σε συνεργασία με τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού και το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης Αγ. Αικατερίνης «Σιναϊτών»,  παρουσιάστηκε το αποτέλεσμα εργασιών των ανοικτών εργαστηρίων, τα οποία  πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο 2015-2016.  

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπός Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Νίκος Γιγουρτάκης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης Αγίας Αικατερίνης «Σιναιτών» κ. Μανόλης Δρακάκης, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ κ. Γιώργος Τσαγκαράκης καθώς και το ΚΔΑΠ Τριών Βαγιών του Δήμου Ηρακλείου.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν εργασίες από τα ανοικτά εργαστήρια: «Με τα Φτερά της Χριστιανικής Τέχνης», «Τα πρόσωπα ενός Αγγέλου», «Ένα θαύμα καταμεσής του πελάγους..»,  Εικαστικές αναφορές στο έργο του Δ. Θεοτοκόπουλου.