Εικόνες σκληρές, εικόνες ντροπής αντίκρισε ένας συμπολίτης μας σήμερα στο Ηράκλειο Κρήτης.Περνώντας από ένα σκουπιδότοπο που έχουν μετατρέψει οι κάτοικοι σε κάποιο σημείο του Ηρακλείου, παρατήρησε ενα σκυλόσπιτο και ο όπως ορθά σκέφτηκε να το χρησιμοποιήσει για ένα αδέσποτο ζώο. Ωστόσο πλησιάζοντας και κοιτώντας μέσα ήρθε αντιμέτωπος με μια θλιβερή και ντροπιαστική εικόνα.

Ενα νεκρό σκυλί σε πλήρη αποσύνθεση που προφανώς ο ιδιοκτήτης του το αμέλησε για μεγάλο διάστημα και όπως είναι φυσικό το άτυχο ζώο χωρίς νερό και τροφή κατέληξε. Μια εικόνα είναι σκληρή αλλά ίσως προβληματίσει ορισμένα άτομα που βλέπουν τα κατοικίδια σας αντικείμενα.

"Θα μπορούσα να γράψω απλά "χωρίς λόγια" αλλα θα πω τα εξής.Σε σημείο της πόλης μου που οι καλοί συμπολίτες μου έχουν κάνει σκουπιδότοπο και ξεφορτόνωνται ανα διαστήματα οτι δεν μπορεί να φανταστεί κανένας.Σήμερα περνώντας είδα ενα σκυλόσπιτο και σταμάτησα να δω αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω να στεγαστεί κάποιο ζωάκι που ζεί στο δρόμο.Πλησιάζοντας όμως αντίκρυσα αυτές τις εικόνες. Σκυλί σε πλήρη αποσύνθεση που φαντάζομαι οτι το άφησαν δεμένο χωρίς νερό και τροφή και βρήκε αυτόν τον τραγικό θάνατο.Το δέρμα του είναι κολλημένο στον πάτο του σπιτιού που σημαίνει οτι πέθανε πριν πολύ καιρό εκεί και τώρα που το επισκέφθηκε ο ιδιοκτήτης του το ξεφορτώθηκε μαζί με την προίκα του.Ίσως όμως να κάνω και λάθος.Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα"