Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, το προεδρείο της Ε.Ε. της ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Τεχνικών Υπουργείου Εθνικής Άμυνας) συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης κ. Φράγκο, παρουσία της Βουλευτού Χανίων κας Βαγιωνάκη μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής ‘Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η συζήτηση επικεντρώθηκε στις στρεβλώσεις που έχουν προκύψει μετά την εφαρμογή του ασφαλιστικού.

Από τη μεριά της ΠΟΤΚΕ ζητήθηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα να ισχύσει η γενική φιλοσοφία του νόμου, τα 40 χρόνια ασφάλισης, για τους εργαζόμενους οι οποίοι ξεπερνούν τα 40 χρόνια και πρέπει να περιμένουν να συμπληρώσουν το όριο ηλικίας δηλ. να δικαιούνται πλήρη σύνταξη, με τα 40 χρόνια ασφάλισης.

Επίσης στην συνάντηση αναφέρθηκε ότι χρειάζεται επικαιροποίηση η διάταξη για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, που προβλέπει ότι δεν εντάσσονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ όσοι έχουν εργαστεί πριν στο Δημόσιο με οποιαδήποτε σχέση.

Επιπροσθέτως συζητήθηκε ότι με την αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, πρέπει για τους όλους ασφαλισμένους  να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η ΠΟΤΚΕ – ΕΥΘΑ στο ασφαλιστικό «πρέπει να ισχύουν οι ίδιες διατάξεις για τους εργαζομένους, με ίδιες ειδικότητες και κατηγορίες και να μην συνεχιστεί η διαφορετική ασφαλιστική αντιμετώπιση που υπάρχει σήμερα, μεταξύ ασφαλισμένων στο Δημόσιο και των ασφαλισμένων του ΙΚΑ». 

«Οπότε πρέπει να ισχύσει ο Κανονισμός των Β.Α.Ε. και για Τεχνικούς Δημοσίους Υπαλλήλους του ΥΠΕΘΑ που εργάζονται αποκλειστικά και κατά πλήρες ωράριο, κάτω από τις ίδιες επιβαρυμένες συνθήκες εργασίας (χώρους εργασίας), με τις ίδιες ειδικότητες, πρέπει να ισχύσουν τα ίδια, που ισχύουν για τους συναδέλφους τους αορίστου χρόνου, που είναι ασφαλισμένοι στο Ι.Κ.Α. και για τους οποίους ισχύει ο Κανονισμός των Β.Α.Ε.» συμπληρώνουν

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook