Στην πρώτη δίκη ο πρώην Ρεθυμνιώτης προπονητής καταδικάστηκε για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου του Εφετείου Πειραιά θα καθίσει και πάλι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ο καταδικασθείς πρωτόδικα παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης.

Μετά την έφεση που είχε υποβάλλει κατα της πρωτόδικης απόφασης το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό επρόκειτο να γίνει πριν απο έναν χρόνο, αλλά είχε ζητήσει αναβολή και νέα δικάσιμος ορίστηκε στις 21/10/2016.

Υπενθυμίζεται ότι με την πρωτόδικη απόφαση είχε καταδικαστεί για τις πράξεις του σε βάρος 36 παιδιών, ενώ είχε κριθεί αθώος για τις κατηγορίες που αφορούσαν 17 ανήλικους, αλλά και για την κατοχή του υλικού παιδικής πορνογραφίας. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2013,  μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, επέβαλε στον πρώην προπονητή, ποινή κάθειρξης 401 ετών, αλλά κατά συγχώνευση γίνονται 220 από τα οποία θα εκτίσει τα 25. Ομόφωνα το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του κατηγορούμενου για χορήγηση του ελαφρυντικού για μειωμένο καταλογισμό ενώ απέρριψε και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Πιο συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος, κρίθηκε ένοχος για 36 από τα κακουργηματικά αδικήματα που αντιμετώπιζε και δικάστηκε:

Σε 15 έτη για κάθε ένα από τα 15 παιδιά κάτω των 14 ετών για κατάχρηση σε ασέλγεια.

Σε 12 χρόνια για κάθε ένα από τα 5 παιδιά άνω των 14 χρόνων για κατάχρηση σε ασέλγεια.

Σε 15 έτη για κάθε ένα από τα 2 παιδιά κάτω των 14 ετών για αποπλάνηση.

Σε 7 έτη για κάθε ένα από τα 11 παιδιά άνω των 14 ετών για αποπλάνηση.

Σε 1 έτος για καθένα από τα 3 παιδιά για απόπειρα αποπλάνησης.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook