Ανακοίνωση του Συνδέσμου Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων νομού Χανίων.

“Ο Σύνδεσμος Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων νομού Χανίων βρισκόμενος σε πολύ δεινή θέση πρέπει να τοποθετηθεί σε δημοσιεύσεις. Εκ πρώτης ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόσμος της πόλης» στάθηκε αφορμή να προβούμε σε ανακοινώσεις, χωρίς όμως να γνωρίζουμε πως ακριβώς έχει το θέμα. Πρόκειται για μία δωρεά μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων από Ελληνοαμερικανικό σύλλογο.
Όλη η διαδικασία ήταν περίπλοκη και για λόγους που δεν μπορούμε να καταλάβουμε, ενημερωθήκαμε έκτον υστέρων, ενώ θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να είμαστε ενήμεροι. Αφορά την εξυπηρέτηση των νεφροπαθών του νομού μας και ως οφείλουμε πρέπει να είμαστε δίπλα τους.
Όμως ενημερωθήκαμε με χαρά ότι τελικά τα δύο μηχανήματα αιμοκάθαρσης έφτασαν στη Μονάδα. Όποια προσφορά και να γίνει θα είναι καλοδεχούμενη για την ποιότητα της Αιμοκάθαρσης. Το δημοσίευμα της παραπάνω εφημερίδας θέτει ερωτήματα, τα οποία αφορούν τη διαδικασία της δωρεάς. Και πάλι αναφέρουμε ότι δεν είχαμε ενημερωθεί, όμως πιστεύουμε και ευελπιστούμε ότι τηρήθηκε η σωστή διαδικασία. Άλλωστε ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων από τη Διευθυντή της μονάδας για το θέμα αυτό.
Δεν είμαστε γιατροί, ούτε τεχνικοί για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη, ελπίζουμε όμως ότι όλα επράχθησαν σωστά. Αναφέρουμε επίσης ότι διαβάσαμε την επιστολή της ένωσης γιατρών ΕΣΥ του Νοσοκομείου Χανίων και έχουμε να πούμε ότι δεν προσπάθησε κανείς να διαβάλλει το όνομα του Διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, κύριου Τζανάκη.
Να διαβεβαιώσουμε ότι οι Νεφροπαθείς έχουν τη λογική να κρίνουν τις υπηρεσίες τις οποίες τους προσφέρουν. Και όπως επίσης άτι έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν που θα κάνουν τη θεραπεία τους, μιας και αναφέρεται άστοχα στην επιστολή, για τις Ιδιωτικές Μονάδες.
Οι Ιδιωτικές Μονάδες λειτουργούν σε συνεργασία με τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού του εκάστοτε Νοσοκομείου, ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ και ονομάζονται Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης. Η ύπαρξη των Μονάδων Χρόνιας Αιμοκάθαρσης είναι απαραίτητη και έχουν γίνει μεγάλοι αγώνες από τον αείμνηστο Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών Γεώργιο Καστρινάκη, και όχι μόνο, για να ιδρυθούν. Σεβασμός λοιπόν, προς τους Νεφροπαθείς και τους ανθρώπους που είναι πραγματικά στο πλάι τους, για να κάνουν ένα βήμα παραπάνω στο δύσκολο αγώνα που δίνουν.
Και για να επανέλθουμε στο θέμα της δωρεάς, ενημερωθήκαμε με χαρά ότι και άλλα μηχανήματα Αιμοκάθαρσης θα παραδοθούν.
Η ποιότητα της αιμοκάθαρσης θα ανέβει, εάν και δεν εξαρτάται μόνο από τα μηχανήματα, αλλά και από τα καλά φίλτρα, τη συνεχή παρακολούθηση από τον θεράποντα Ιατρό και την πειθαρχία του ασθενή.
Να είστε σίγουροι, φίλοι Χανιώτες, ότι ο Σύνδεσμος μας γνωρίζει τα πάντα, αν και καθυστερημένα, και πράττει ανάλογα.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook