Με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, συναντήθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Δέδες, στο πλαίσιο της επίσκεψης, που πραγματοποιεί στην Κρήτη και του γύρου συναντήσεών του με θεσμικούς φορείς του νησιού.

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν τα έργα στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης για τα οποία ο κ. Δέδες δήλωσε ότι έχει ήδη αποδεσμευτεί από το Υπουργείο για την ανάθεση του στρατηγικού σχεδιασμού το ποσό των 4 εκατομμυρίων Ευρώ, ενώ άλλα 25 εκατομμύρια Ευρώ έχουν δεσμευτεί για έργα σημειακών παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος από Γεωργιούπολη μέχρι Επισκοπή.

Όπως επεσήμανε ο κ. Δέδες στη συνάντηση, που πρόκειται να έχει με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, θα ανακοινώσει τη χρηματοδότηση της μελέτης του Κόμβου Ατσιποπούλου, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί ως έργο ο Κόμβος. Επίσης ο Γ.Γ. Υποδομών σημείωσε ότι η μελέτη του αρδευτικού δικτύου του Φράγματος των Ποταμών, που φτάνει μέχρι και την περιοχή της Σκαλέτας και είναι έτοιμη για δημοπράτηση θα χρηματοδοτηθεί και αυτή από το Υπουργείο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης έθεσε στον κ. Δέδε το θέμα των δύο κάθετων αξόνων (Ρέθυμνο – Απόστολοι – Μάντρες και Ρέθυμνο – Σπήλι- Αγία Γαλήνη) ζητώντας άμεσα χρηματοδότηση, ώστε να υλοποιηθούν σημειακές παρεμβάσεις σε σημεία, όπου έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις και βραχοπτώσεις. Τέλος, σε ό,τι αφορά στο Δήμο Αμαρίου ο κ. Δέδες τόνισε ότι άμεσα θα αποσταλεί το ποσό του 1 εκατομμυρίου Ευρώ, ώστε η Περιφέρεια Κρήτης να εκτελέσει έργα για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής και συγκεκριμένα στο τμήμα που περικλείεται εντός του οικισμού Μέρωνα.