Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί το 1963. Οι μαθητές βρίσκονται στο προαύλιο του 7ου δημοτικού σχολείου Χανίων για τις γυμναστικές επιδείξεις. 

Ανάμεσά τους, πρώτος πρώτος μάλιστα, ένας πιτσιρίκος που αργότερα έγινε καθηγητής και υπουργός. 

Γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1953 και μεγάλωσε τα Χανιά. Ο πατέρας του, ο καπετάν Μηνάς, όταν έφυγε από την Λακωνία και πήγε στην Κρήτη, παντρεύτηκε Χανιώτισσα και εγκαταστάθηκαν εκεί. 

Αυτοδημιούργητος ο πατέρας του ξεκίνησε από ένα ψαροκάικο, μετά απέκτησε περισσότερα και κατέληξε να ιδρύσει μία ακτοπλοϊκή εταιρία με τα αρχικά ΣΜ. 

Τα πλοία αρχικά συνέδεαν τα Βάτικα και την Ελαφόνησο με τον Πειραιά και αργότερα η εταιρία συμμετείχε στην κοινοπραξία των Δυτικών Κυκλάδων με τα επιβατηγά «Ιόνιον» και «Μήλος Εξπρές». 

Ο μικρός της φωτογραφίας μεγάλωσε και σπούδασε οικονομικά στα Πανεπιστήμια της Αθήνας και του Νιούκαστλ. Έγινε καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Αντιπρύτανης. 

Ήταν επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Βυζαντινών και Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και έχει γράψει αρκετά βιβλία. 

Το 2012 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής. Επανεκλέχτηκε τον Ιούνιο του 2015 και τον Σεπτέμβριο του 2015. Είναι πατέρας δύο παιδιών. 

Σήμερα είναι υπουργός. Ο πιτσιρίκος της φωτογραφίας , μεσαίος στην πρώτη σειρά, που με καμάρι επιδεικνύει τις δεξιότητές του στη γυμναστική δεν είναι άλλος από τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη….

Φωτό: Νίκος Γουλιέλμος 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook