Tο Natour Lab υπό την αιγίδα του Δήμου Σφακίων διοργανώνει τον δεύτερο αγώνα κάθετης ανάβασης ( Sfakia vertical run) από το Λουτρό στην Ανώπολη Σφακίων στις 23 Οκτωβρίου 2016.

Πρόκειται για έναν αγώνα έκρηξης, δύναμης και αντοχής καθώς μέσα σε μόνο 4,5 χιλιόμετρα κερδίζει 690 μέτρα υψομετρικής.

Η συσκέντρωση των 160 αθλητών που έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα γίνει την Κυριακή  23 Οκτωβρίου 2016 στο λιμάνι των Σφακίων. 

H παραλαβή των αριθμών και η συμπλήρωση των υπέυθυνων δηλώσεων θα πραγματοποιηθούν στη γραμματεία του αγώνα η οποία θα βρισκεται στο λιμάνι των Σφακίων απο τις 08:30 το πρωί.

Οι αθλητές θα επιβιβαστούν στο πλοίο για Λουτρό που θα αναχωρίσει στις 10:00. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί μέσα από το καράβι για Λουτρό, με το άνοιγμα του καταπέλτη του πλοίου, σε σειρές. Στη συνέχεια οι αθλητές θα διασχίσουν το παραλιακό μέτωπο του Λουτρού και θα ανηφορίσουν το βραχώδες μονοπάτι προς το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης σε υψόμετρο 687 μέτρα. Εκεί οι αθλητές, για είναι έγκυροι, θα πρέπει να χτυπήσουν την καμπάνα της εκκλησίας και έπειτα να συνεχίσουν κατηφορίζοντας προς τον τερματισμό που θα γίνει στην πλατεία της Ανώπολης.

Θα ακολουθήσουν οι απονόμες και παραδοσιακό κέρασμα στην πλατεία του χωριού. Οι αθλητες θα επιστρέψουν στο λιμάνι των Σφακίων με μεταφορικά μεσα της διοργάνωσης.

Η διοργάνωση θα παρέχει 2 σταθμoύς τροφοδοσίας με νερό στη μέση της διαδρομής και λίγο πριν την καμπάνα.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook