Τις επιλογές της για το θέμα του ΟΠΑΠ επανεξετάζει η κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος δήλωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση θα μελετήσει εάν η πώληση ποσοστού της εταιρίας είναι ο καλύτερος τρόπος για την άντληση εσόδων, σημειώνοντας παράλληλα ότι αναμένει έσοδα περίπου 400 εκατ. ευρώ από την επέκταση της άδειας.

«Δεν έχουμε δεσμευθεί ότι θα πωλήσουμε τον ΟΠΑΠ. Έχουμε δεσμευθεί ότι θα έχουμε έσοδα υπέρ του δημοσίου χρέους από τον ΟΠΑΠ.

Το υπουργικό συμβούλιο θα εκτιμήσει ποιο είναι το καλύτερο μέσο για να αντληθούν τα έσοδα που έχουν προβλεφθεί» επισήμανε ο Ευ.Βενιζέλος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Το ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, αναμένεται να επεκτείνει την σύμβαση του ΟΠΑΠ το γ\’ τρίμηνο και να πουλήσει το ποσοστό 34% που διαθέτει στην εταιρία το δ\’ τρίμηνο, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, με στόχο την άντληση 50 δισ. ευρώ έως το 2015.

Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων βρίσκεται στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδριάζει το μεσημέρι της Πέμπτης.

Αναλυτική ενημέρωση για την προεργασία που έχει γίνει για το πρώτο κύμα αποκρατικοποιήσεων θα ζητήσει το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα κατά τη συνάντηση που θα έχει με το προεδρείο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook