Ο φωτογραφικός φακός είναι αδιάψευστος μάρτυρας της εικόνας και της αδιαφορίας στην οποία έχει εγκαταληφθεί η πολυπληθής συνοικία της Νέας Χώρας. 

Από τη μια η διαχείριση και αποκομιδή των απορριμμάτων στον δήμο Χανίων, είναι εμφανές ότι χωλαίνει – μια βόλτα στους δρόμους των γειτονιών αρκεί για να πείσει – από την άλλη, οι ίδιοι οι πολίτες δεν σέβονται τον χώρο μέσα στον οποίο ζουν και κινούνται.

Σκουπίδια παντού αλλά και μπάζα στα πεζοδρόμια δημιουργούν τριτοκοσμική εικόνα. Τις φωτογραφίες έβγαλε ο Εξωραιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Χώρας σχολιάζοντας:

“Η πόλη στην οποία ζούμε, εργαζόμαστε, πρέπει να είναι λειτουργική και φιλική προς εμάς και τα παιδιά μας, να διευκολύνει και να μην επιβαρύνει την καθημερινότητά μας. 

Η καθαριότητα είναι δείκτης πολιτισμού της πόλης και των ανθρώπων της. Μία πόλη καθαρή, πέρα από αναβαθμισμένη ποιοτικά και αισθητικά, δείχνει ότι σέβεται και προστατεύει τη δημόσια υγεία. 

Η καθαριότητα δεν αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του δήμου. Ο πολίτης πρέπει να είναι κοινωνός της προσπάθειας για να είναι και να διατηρείται η πόλη καθαρή. Πρέπει να σέβεται τον δημόσιο, τον κοινόχρηστο, χώρο, όπως ακριβώς τον ιδιωτικό. 

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες από κεντρικούς δρόμους της συνοικίας μας και πείτε μας εάν νιώθετε περήφανοι για τις απαράδεκτες ενέργειες συμπολιτών μας”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook