Την πορεία εξέλιξης των έργων αγροτικής οδοποιίας στο Γέρο Λάκκο στο Θέρισο, επισκέφθηκε την Τετάρτη 26/10/2016, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργο Ξανθουδάκη, τον πρόεδρο της Δ.Ε. Θερίσου κ. Θανάση Φυτουράκη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Σήμερα βρέθηκα στο Θέρισο για να επιθεωρήσω την ολοκλήρωση ουσιαστικά του έργου οδοποιίας που κάναμε προϋπολογισμού 460.000. Ως Δημοτική Αρχή ξεθάψαμε από τα συρτάρια παλιά μελέτη και καταφέραμε να την εντάξουμε σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. 
Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα οδοποιίας πολλών χιλιομέτρων σε περιοχή που ήταν σχεδόν απροσπέλαστη, σημαντικό για τις περιουσίες των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται είτε στον αγροτικό είτε στον κτηνοτροφικό τομέα»,  δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με το ποσό των 460.000 ευρώ. 

Να σημειωθεί ότι η πίστωση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013″ με ποσοστό συγχρηματοδότησης 75 % από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και 25 % από Εθνική Δαπάνη. 

Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η βελτίωση σε μήκος 3,39 χιλιομέτρων με ήπιες επεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και των παρόδιων ιδιοκτησιών. 
Οι εργασίες, που πραγματοποιούνται είναι χωματουργικά, τεχνικά έργα για την εγκάρσια αποχέτευση (τσιμεντοσωλήνες, φρεάτια υδροσυλλογής) οδοστρωσία, σήμανση και τοποθέτηση μεταλλικού στηθαίου, όπου είναι απαραίτητο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook