Ένα σημαντικό έργο ύψους 30 εκατ. ευρώ για το σύνολο της Κρήτης, θα αρχίσει να υλοποιείται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017. Πρόκειται για τα έργα οδικής ασφάλειας για τα οποία ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί μέχρι τον Μάρτιο, όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης σε σύσκεψη που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους του νομού Χανίων.

 

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια ο ΒΟΑΚ και ο συνολικός σχεδιασμός του με ρήτρα διαθεσιμότητας σύμφωνα με την πρόταση που έχει καταθέσει η περιφέρεια Κρήτης.

Στις διαδοχικές συναντήσεις του περιφερειάρχη με φορείς των Χανίων, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τεχνικές υπηρεσίες, συζητήθηκαν η προώθηση έργων υποδομής και ανάπτυξης των Χανίων, θεμάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, αλλά και η αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων που αφορούν χωριά και οικισμούς δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης είχε συνεργασία στην ΠΕ Χανίων με τον Αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σημανδηράκη, και συναντήθηκε διαδοχικά με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Βασίλη Διγαλάκη με τους δημάρχους Σφακίων Γιάννη Ζερβό, Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, Κανδάνου-Σελίνου Αντώνη Περράκη, Κισσάμου Θεόδωρο Σταθάκη για θέματα-προβλήματα που αφορούν τους δήμους τους.

 

Στις συναντήσεις ήταν παρόντες και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τασος Κουρουπάκης , Δημήτρης Μιχελογιάννης, και Μαρία Τζανακάκη. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook