Το Γενικό Λύκειο Αλικιανού Χανίων στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+/KA2 με τίτλο Education, Profession and European Citizenship που υλοποιεί ως συντονιστής για τις σχολικές περιόδους 2016-2018 φιλοξενεί καθηγητές από τη Ρουμανία, Πολωνία, Σλοβακία και Ουγγαρία, από τις 24-27 Οκτωβρίου 2016. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων αυτών των σχολείων με σκοπό την προετοιμασία της συνέχειας του προγράμματος. 

Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης οι φιλοξενούμενοι καθηγητές ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της περιοχής των Χανίων και γεύτηκαν τοπικά προϊόντα. Ταυτόχρονα προετοίμασαν την επίσκεψη ομάδας μαθητών στη Ρουμανία και στην Ουγγαρία τον Νοέμβριο και τον Μάρτιο αντίστοιχα. Συζήτησαν τις ομοιότητες και τις διαφορές των εκπαιδευτικών συστημάτων των χωρών τους, παρακολούθησαν μαθήματα χρήσης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση, παρέλαβαν από έναν μετεωρολογικό σταθμό και παρακολούθησαν μια δειγματική διδασκαλία. 

Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Ρουμανία. Παρακαλούμε να ενημερώσετε την κοινή γνώμη της περιοχής μας για τη δράση αυτή, αλλά και για τα γενικότερα οφέλη των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook