Με επιμνημόσυνες δεήσεις και τις καθιερωμένες παρελάσεις θα γιορτάσουν οι δήμοι και στην Κρήτη την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Ακολουθούν οι επετειακές εκδηλώσεις και οι ώρες των παρελάσεων σε δήμους των 4 νομών

Νομός Χανίων

 

Δήμος Χανίων

10.45 πμ  Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Φιλόλογος κα Αθανασία Κοτσιφάκη, Καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου Ελ. Βενιζέλου. 

11.40 πμ Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων. Κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

12.00 πμ    Παρέλαση τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Δήμο Πλατανιά

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Δήμο Αποκόρωνα

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Δήμο Καντάνου Σελίνου

Νομός Ρεθύμνου

 

Δήμος Ρεθύμνου

Ώρα 10:45 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη φιλόλογο καθηγήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου, κα Βίκυ Λελεδάκη.

Ώρα 11:30 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης και Διμοιρίας – Απόδοσης Τιμών από το 547 Α/Μ ΤΠ.

Ώρα 11:40 Κατάθεση Στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12:00 Παρέλαση Πολιτιστικών Φορέων, Αντιπροσωπειών Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης.

Ώρα 17:00 Εσπερινός και Λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων από τη Λεωφόρο Κουντουριώτη -Βάρδα Καλλέργη – Κ. Γερακάρη με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης και Αγήματος Απόδοσης Τιμών από το 547 Α/Μ ΤΠ.

Δήμος Αγίου Βασιλείου - Μέλαμπες

Ώρα 07:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ώρα 10:00 Δοξολογία και Ομιλία από Εκπαιδευτικό Α/θμιας Εκπ/σης.

Ώρα 10:30 Λιτανεία στους δρόμους που περπάτησαν οι Άγιοι Τέσσερις Μάρτυρες, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του χωριού.

Ώρα 11:15 Παρέλαση

 

Νομός Ηρακλείου

 

Δήμος Ηρακλείου

ΩΡΑ 8:00

Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΩΡΑ 10:45

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Μαλίων,  κύριος Γιακουμάκης Αντώνιος.

ΩΡΑ 11:30

Τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Επιμνημόσυνη δέηση.
Κατάθεση Στεφάνων
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

ΩΡΑ  12:00

Παρέλαση, από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης θα συνεχίσει προς την πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, πλατεία Κορνάρου,  Κυρίλλου Λουκάρεως,  Αγίου Μηνά και θα τελειώσει στο ύψος της πλατείας Αγίου Μηνά, των ακόλουθων τμημάτων: Της Φιλαρμονικής του Δήμου, Των Αναπήρων Πολέμου-Παλαιών Πολεμιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Εθελοντών Σαμαρειτών, της Λέσχης Εφέδρων Ν. Ηρακλείου, του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών,  του Σωματείου Ποντίων Ηρακλείου ‘‘Εύξεινος Λέσχη’’, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού « Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Αγ. Πολύκαρπος», του Συλλόγου Σμυρναίων Ηρακλείου «Η Σμύρνη», του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης «Ορφέας», του Ομίλου Βρακοφόρων Νέας Γενιάς, του Λαογραφικού Συλλόγου Χοροδρώμενα ,  του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού « Ο Αετογιάννης», του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, Ε.Ε.Ε.Κ., των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, του ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού,  του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των Στρατιωτικών Τμημάτων κατά την καθιερωμένη τάξη.

ΩΡΑ 17:30
Επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.   

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Δήμος Μαλεβιζίου - Γάζι

Δήμος Χερσονήσου

Το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία σε όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου Χερσονήσου ενώ μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει δοξολογία και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.

Στο Δ.Δ. Μαλίων, και ώρα 11.00 πμ. θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην οποία θα παραστεί ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.

Τέλεση Επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεσης στεφάνων με τη συμμετοχή όλων των πολιτών, ως εξής:

Α)  Ώρα 10.30 π.μ. στον χώρο του Ηρώου στην έδρα του Δήμου στις Γούρνες
Β)  Ώρα 10.30 π.μ. στο χώρο του Ηρώου στο Λιμάνι Χερσονήσου: 
Γ)   Ώρα 10:00 π.μ. στο χώρο του Ηρώου στην Ανάληψη Χερσονήσου
Δ)   Ώρα 11.30 π.μ. στο χώρο του Ηρώου στα Μάλια: 
Ε)   Ώρα 10.30 π.μ. στο χώρο του Ηρώου στην Επισκοπή:  
ΣΤ) Ώρα  11.00 π.μ. στο χώρο του Ηρώου στο Μοχό:

Κατάθεση στεφάνων 

Παρέλαση θα πραγματοποιηθεί από τα νήπια και τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Χερσονήσου, ως εξής:

Α) ώρα 11.30 π.μ. στην έδρα του Δήμου στις Γούρνες, έμπροσθεν του Δημαρχείου.
Β) ώρα 11.30 π.μ. στο Λιμάνι Χερσονήσου επί της κεντρικής οδού Ελ. Βενιζέλου
Γ) ώρα 11.45 π.μ στα Μάλια επί της κεντρικής οδού Ελ. Βενιζέλου  
Δ) ώρα 10.30 π.μ. στην Επισκοπή, από το Δημοτικό Σχολείο προς τον χώρο του Ηρώου
Ε) ώρα 11.30 π.μ. στον Μοχό

 

Νομός Λασιθίου

 

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Δήμο Ιεράπετρας