Αύριο Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Οκτωβρίου η Θεατρική Συντροφιά Ηρακλείου (ΘΕ.Σ.Η) παρουσιάζει την παράσταση "Μήδειας Απόπειρα" στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, στην Πειραματική Σκηνή.

Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 21:00, η Θεατρική Συντροφιά Ηρακλείου (ΘΕ.Σ.Η.) παρουσιάζει  την παράσταση “Μήδειας Απόπειρα¨, βασισμένη στη Μήδεια του Ευριπίδη, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στην Πειραματική Σκηνή.

«Προχωρώ εύθραυστη, πάνω στα θρύψαλα του παρελθόντος. Η καθαρότητα, η τελειότητα του εγκλήματος. Είναι φρικτές όλες οι αναμνήσεις μου. Είμαι η πιο ένοχη κι η πιο δυστυχισμένη. Καμιά συγχώρεση για μένα. Τι άλλο έκανα από το να αγαπώ αυτόν που δε μ’ αγάπησε;»
Jean-René Lemoine

Η ιστορία της Μήδειας του Ευριπίδη είναι γνωστή και χιλιοειπωμένη. Μέσα από την παράστασή  «Μήδειας απόπειρα»… αποδίδονται οι διαφορετικές κι εναλλασσόμενες πτυχές της Μήδειας – η  διαδρομή της μέσα στον έρωτα, η μοναξιά, η εκδίκηση, ο θρήνος, η τρέλλα. Από την προδοσία μέχρι το αποτρόπαιο έγκλημα… Απέναντι στον Άντρα… τον Άντρα – Εξουσία, τον Άντρα – Αρσενικό… Καταδικασμένη σ’ αυτήν την ατέρμονη μάχη, παραδομένη στα αρχέγονα ένστικτά της…
Αλλά το ξέρετε, πως ποτέ δε σωζόμαστε και πως όλα ξαναρχίζουνε πάντα…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Σοφία Δερμιτζάκη
Β. Σκηνοθέτη: Στέλλα Κουφάκη
Σκηνικό – Κοστούμια: Αγγελική Πανουτσοπούλου, Δώρα Κονιωτάκη
Επιμέλεια μουσικής: Σοφία Δερμιτζάκη, Στέλλα Κουφάκη
Σχεδιασμός φωτισμών: Κώστας Μεταξάκης
Επιμέλεια αφίσας: Μάνος Πατεράκης
Φωτογραφικό Υλικό: Γιάννα Καραγιώργου

Στο τραγούδι ακούγεται η Μαρία Καστρινογιάννη.

Παίζουν οι:
Μήδειες: Μυρτώ Βουλγαράκη
Μαίρη Ζηνόζη
Κατερίνα Κλώνου
Θεοδώρα Κοκκινίδη
Στέλλα Κουφάκη
Ελένη Στράτακη
Εύα Χαριτάκη
Κρέων – Ιάσονας: Νίκος Καραδάκης
και η μικρή Έλλη Μισιχρόνη