Τον Βύρωνα Πολύδωρα πρότεινε η κυβέρνηση για την προεδρία του ΕΣΡ, κάνοντας λόγο για πρόσωπο που η ΝΔ δεν μπορεί να αρνηθεί, ενώ παράλληλα ο Ν.Παππάς μιλούσε για ανάγκη εξεύρεσης συναινετικής λύσης.

Ο ίδιος ο κ. Πολύδωρας μετέβη νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, αφού ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την «τιμητική πρόταση», είπε ότι το καίριο σημείο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα.

Δήλωσε άγνοια για το αν ΝΔ θα συναινέσει στο πρόσωπό του, ενώ σχετικά με τις αναφορές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε «επικοινωνιακά παιχνίδια», απάντησε: «Εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε είδα στο πνεύμα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα, είδα τάση για συναίνεση η οποία είναι και προϋπόθεση της δικής μου παρεμβάσεως.»

Συμπλήρωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς και πρόθεση να εκθέσει τις σκέψεις του και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλούσε για την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί συναινετική λύση στο θέμα του ΕΣΡ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, συμπλήρωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι πρόεδρος του ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας και αντιπρόεδρος ο Ροδόλφος Μορώνης, πρόσωπο που είχε προταθεί και από τη ΝΔ για την ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ο κ. Βούτσης είπε ότι είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τα κόμματα εν όψει της Διάσκεψης των Προέδρων το απόγευμα (17:00) της Δευτέρας, λέγοντας μάλιστα ότι «είναι αυτονόητο ότι όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των καναλιών είναι απολύτως αντικείμενο της δουλειάς που θα κάνει το νέο ΕΣΡ».

Ωστόσο, η πρόταση-έκπληξη της κυβέρνησης δεν συνάντησε την θετική ανταπόκριση της Αντιπολίτευσης. 

Η ΝΔ ξεκαθάρισε ότι ο Βύρων Πολύδωρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να αναλάβει την ηγεσία του ΕΣΡ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια. 

Ανακοίνωσε μάλιστα νομοθετική ρύθμιση, τη Δευτέρα, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

«Τα πρόσωπα θα εξεταστούν μετά» ξεκαθάρισε.

Την ανάγκη να αποσαφηνιστεί -έστω και με δέσμευση του προέδρου της Βουλής- ότι οι αρμοδιότητες επιστρέφουν στο ΕΣΡ επισήμανε η Δημοκρατική Συμπαρατάξη διά του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Ανδρέα Λοβέρδου.

«Πρέπει πρώτα να δούμε τι θα λέει η τροπολογία και μετά θα συζητήσουμε για το ΕΣΡ» είπε ο κ. Λοβέρδος στο ΒΗΜΑ 99,5.

Σε ανακοίνωσή της μάλιστα η Δημοκρατική Συμπαράταξη ξεκαθαρίζει ότι δεν δέχεται για το ΕΣΡ τον υπουργό της ζαρντινιέρας, το πρόσωπο που πρότεινε τη σύμπραξη του χώρου από τον οποίο προέρχεται με τη Χρυσή Αυγή.

Αρνητικό στο πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα εμφανίστηκε το Ποτάμι, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν παίζει με τους θεσμούς.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του δήλωσε ότι δεν θα λάβει μέρος σε παιχνίδια και παζάρια για την πίτα των ΜΜΕ, ασκώντας κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη ΝΔ.

Η Ένωση Κεντρώων δεν διευκρινίζει αν θα ψηφίσει τον Β.Πολύδωρα, αλλά επισημαίνει ότι για να υπάρχει αποτέλεσμα στη Διάσκεψη των Προέδρων πρέπει να αποφύγει η κυβέρνηση κάθε παράπλευρη νομοθετική πρωτοβουλία και να μετατεθούν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. 

« Ακόμη και τις προσωρινές άδειες λειτουργίας των σταθμών να τις δώσει το ΕΣΡ και όχι η κυβέρνηση. Η δε ΝΔ, οφείλει να συμβάλει στο σχηματισμό ΕΣΡ γιατί διαφορετικά θα παρουσιαστεί σαν κόμμα που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να ρίξει την κυβέρνηση.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook