Ένα γιγάντιο επιβατικό αεροπλάνο ευρωπαϊκής κατασκευής, τύπου Airbus A380, που αυτήν την βδομάδα εκτελούσε το δρομολόγιο Σιγκαπούρη-Χονγκ Κονγκ (πτήση SQ856), με 368 επιβάτες, επέστρεψε στη Σιγκαπούρη, όταν ο ένας από τους τέσσερις κινητήρες του σταμάτησε να λειτουργεί εν πτήσει, ανακοίνωσε χθες η Singapore Airlines.

Ο κυβερνήτης του A380 αποφάσισε να επιστρέψει στο διεθνές αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης έπειτα από 20λεπτη πτήση και ενώ το αεροσκάφος δεν είχε ακόμα φθάσει σε μεγάλο υψόμετρο.

Σήμερα, το A380 είναι το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο σε εμπορική εκμετάλλευση σε όλον τον πλανήτη.

Τον Νοέμβριο, πέρυσι, ένας κινητήρας Rolls Royce σε αεροσκάφος της Quantas το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Σιγκαπούρη-Σίδνεϊ εξερράγη εν πτήσει και το αεροπλάνο επέστρεψε στη Σιγκαπούρη.

Τον Δεκέμβριο, πέρυσι, το αυστραλιανό Γραφείο για την Ασφάλεια των Μεταφορών εστίασε στο \”πιθανό πρόβλημα\” που ανακύπτει από μια εύκαμπτη σωλήνωση, με την οποία λιπαίνεται ο κινητήρας Rolls Royce Trent 900.

Εξήγησε ότι αυτή η σωλήνωση –όπως τώρα είναι κατασκευασμένος ο κινητήρας– \”διαβρώνεται με τρόπο πρόωρο\”, άρα γίνεται \”διαρροή\” του λιπαντικού λαδιού στον κινητήρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook