Με απίστευτη αγριότητα μέλη σπείρας βασάνιζαν μέχρι θανάτου ανήμπορους ηλικιωμένους για να τους ληστέψουν.

Η σπείρα που απαρτιζόταν από Αλβανούς, Ρουμάνους και Έλληνες , είχε διαπράξει, όπως δημοσιεύει το newsbomb.gr, τα τελευταία δύο χρόνια τέσσερις ανθρωποκτονίες και 30 ληστείες, επιλέγοντας ως στόχους κυρίως ηλικιωμένους, σε Λάρισα και Βόλο.

Σε μια περίπτωση ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου ηλικιωμένη γυναίκα, που έπασχε από Αλτσχάιμερ και δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι της έλεγαν, ενώ σε μία άλλη αφαίρεσαν την τεχνίτη οδοντοστοιχία ηλικιωμένης, προκειμένου να βγάλουν από αυτή τα χρυσά δόντια που έφερε.

Και στις τέσσερις περιπτώσεις των θανάτων ηλικιωμένων στην περιοχή του Βόλου (1 άνδρας και 3 γυναίκες), οι δράστες φίμωσαν τα θύματά τους με αυτοκόλλητη ταινία, τους έδεσαν χέρια και πόδια και τους χτύπησαν αλύπητα, με αποτέλεσμα να μην αντέξουν και να ξεψυχήσουν.

Ως «εγκέφαλος» εμφανίζεται 25χρονος Αλβανός, ο οποίος ζούσε στη Λάρισα μαζί με μια Ελληνίδα.

Τα κλοπιμαία τα προωθούσαν και σε ενεχυροδανειστήριο της Λάρισας και μάλιστα δύο από τα μέλη της οργάνωσης- οι οποίοι είναι αλλοδαποί- συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στη θεσσαλική πρωτεύουσα, την ώρα που διοχέτευαν χρυσαφικά που είχαν κλέψει, ανάμεσα δε σε αυτά και μια βέρα, που είχε κλαπεί από Λαρισαία.

Ο προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης και συνεταίρος του ιδιοκτήτη, που διατηρούσε και κοσμηματοπωλείο σε νησί των Κυκλάδων, όπου εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατέληξε μέρος των κλοπιμαίων, συνελήφθη άμεσα.

Ο ιδιοκτήτης απουσίαζε σε διακοπές, ωστόσο, από την έρευνα στο σπίτι του στην Λάρισα, οι αστυνομικοί εντόπισαν διάφορα κλοπιμαία, χρυσαφικά και κοσμήματα μέσα σε έναν καταψύκτη.
Συνολικά, έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος 14 ατόμων. Έχουν συλληφθεί τα 11 και εξ αυτών τα 6 έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Από τις έρευνες στο Βόλο η σπείρα φέρεται να κατείχε 27.730 ευρώ σε μετρητά, δύο γραμμάτια προθεσμιακών καταθέσεων αξίας 640.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 160.000 ευρώ.

Από τις έρευνες στη Λάρισα κατασχέθηκαν 16.550 ευρώ σε μετρητά, χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 400.000 ευρώ, ηλεκτρικές συσκευές και ρούχα αξίας 30.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook