Με παρακαταθήκη την παράδοση της οικογένειας που ξεκίνησε την ενασχόληση με την κτηνοτροφία και την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων, πριν από περίπου 90 χρόνια, από το χωριό Θέρισο, τα τυροκομικά προϊόντα ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΟΣ, συνεχίζουν έως και σήμερα να προάγουν την κρητική διατροφική κουλτούρα.

Τελευταίο δείγμα επιβράβευσης, αποτελεί η διάκριση της εταιρείας στο 4o Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος & Τυριού που διοργανώθηκε από 14 ως 16 Οκτωβρίου, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.

Στο μεγάλο ραντεβού της γαλακτοκομίας, τα προϊόντα της εταιρείας, διακρίθηκαν με 4 ασημένια βραβεία, για τα παρακάτω προϊόντα:

  • Κεφαλοτύρι Κρήτης Μπαλαντίνος (3μηνης ωρίμανσης)
  • Ξηρός Ανθότυρος Μπαλαντίνος 
  • Πυχτόγαλο Χανίων ΠΟΠ Μπαλαντίνος
  • Τυρομάλαμα Χανίων Μπαλαντίνος

Στην έκθεση στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων, βιομηχανίες και βιοτεχνίες γάλακτος, τυροκομεία, εταιρίες επεξεργασίας γάλακτος και εταιρίες προϊόντων με βάση το γάλα, συνεταιρισμοί, δήμοι, περιφέρειες και επιμελητήρια, η εταιρεία ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΟΣ ήταν ανάμεσα σε αυτές που ξεχώρισαν.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που τα προϊόντα της εταιρείας βραβεύονται σε πανελλαδικό επίπεδο, η διάκριση αυτή αποτελεί μια επιβράβευση των προσπαθειών για την παραγωγή κορυφαίων ποιοτικά προϊόντων.

Με προσήλωση στις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής τυριών και σε συνδυασμό με το άριστα καταρτισμένο εργατικό δυναμικό της εταιρείας, τη συμμόρφωση με  διεθνή ποιοτικά στάνταρ ISO, IFS και BRC, και φυσικά τις κορυφαίες πρώτες ύλες από 100% κρητικό γάλα που παράγουν ντόπιοι παραγωγοί από τον ορεινό όγκο των νομών Χανίων και Ρεθύμνου, τα τυροκομικά προϊόντα ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΟΣ στοχεύουν πάντα στην κορυφή.

Άλλωστε, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Βαρύπετρο Χανίων, σκιαγραφούν το μέλλον της εταιρείας και ανεβάζουν τον πήχη της ποιότητας, ακόμα ψηλότερα!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook