Πρώτη ενημερώση 21.00 / Τελευταία ενημέρωση 22.04

Φωτιά ξέσπασε απόψε το βράδυ σε εστιατόριο που βρίσκεται στην πλατεία Δικαστηρίων στα Χανιά,μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στον χώρο, προκαλώντας πανικό στο κέντρο των Χανίων

Ο φλόγες ξέσπασαν μετά από έκρηξη που έγινε στο κατάστημα, πιθανόν από φιάλη υγραερίου, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός καθώς υπήρχε κόσμος εκείνη την ώρα στο χώρο καθώς και στα γειτονικά καταστήματα εστίασης.

 

 

Το εστιατόριο την ώρα που συνέβη το περιστατικό βρισκόταν εν λειτουργία και σε αυτό υπήρχαν 5 άτομα. Μόλις άρχισε να χτυπά ο συναγερμός, το προσωπικό αμέσως φώναξε να βγουν όλοι έξω.

Ο κόσμος πετάχτηκε στον δρόμο πανικόβλητος τόσο από το εστιατόριο όσο και από διπλανά καταστήματα με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροτραυματισμοί. Μάλιστα, μια πελάτισσα από το εστιατόριο πρόλαβε να φύγει τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα χέρια από τα γυαλιά που πετάχτηκαν όταν έσπασαν τα τζάμια.

 

Στο σημείο έφτασε πυροσβεστική δύναμη με 4 οχήματα η οποία ρίχτηκε στο έργο της κατάσβεσης προσπαθώντας να περιορίσει τη φωτιά προκειμένου να μην επεκταθεί στην πολυκατοικία με διαμερίσματα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το εστιατόριο.

Οι πυροσβέστες προχώρησαν στην εκκένωση της πολυκατοικίας από τους ενοίκους οι οποίοι περιέγραψαν στο Flashnews.gr ότι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο σαν έκρηξη βόμβας πριν ξεσπάσει η φωτιά.

Για αρκετή ώρα υπήρχε ανησυχία για την τύχη μιας ηλικιωμένης κυρίας που μένει σε διαμέρισμα στην πολυκατοικία καθώς όσο κι αν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί της οι υπόλοιποι ένοικοι εκείνη δεν απαντούσε. Τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν  να μπουν στο σπίτι της από όπου την έβγαλαν ευτυχώς καλά στην υγεία της.

Στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι πυκνοί καπνοί “έπνιξαν” την πλατεία ενώ έφτασαν μέχρι και την Ηρώων Πολυτεχνείου.

Η φωτιά αυτή την ώρα έχει σβήσει. Πέρα από μικροτραυματισμούς δεν υπήρξε ευτυχώς σοβαρός τραυματισμός ανθρώπου. Η έκρηξη ωστόσο και η φωτιά προκάλεσαν σοβαρότατες υλικές ζημιές στο εστιατόριο.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook