Αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος στη δικαστική διαμάχη με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, είναι η 32χρονη καμαριέρα, η οποία-όπως ανέφερε ο δικηγόρος της -εάν η Δικαιοσύνη καταλήξει στην κατάργηση της δίκης στο ποινικό της σκέλος, θα υποβάλει αγωγές στα αστικά δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση και τόκους.

Σύμφωνα με το vima.gr, τις τελευταίες εβδομάδες κερδίζουν έδαφος οι εκτιμήσεις πως η Δικαιοσύνη θα απορρίψει την προσφυγή, καθώς έχουν βγει στην επιφάνεια πληροφορίες που εγείρουν ερωτηματικά για την αξιοπιστία τόσο της καμαριέρας όσο και για την ουσία της υπόθεσης.

«Θέλει να αποδοθεί Δικαιοσύνη και αν οι εισαγγελείς δεν φέρουν αυτήν την υπόθεση στο δικαστήριο, θα σπεύσω να φέρω αυτή την υπόθεση ενώπιον (αστικού) δικαστηρίου» δήλωσε ο δικηγόρος της, Κένεθ Τόμσον.

Υπόθεση Στρος-Καν: Αποφασισμένη μέχρι τέλους η καμαριέρα
H Ναφισάτου Ντιαλό (δεξιά) με το δικηγόρο της, Κένεθ Τόμσον (αριστερά) κατά τη χτεσινή της συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη[ [AP Photo/Mary Altaffer]


«Κλαίω κάθε μέρα»

Στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση η Ναφισάτου Ντιαλό, δίνοντας συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη μίλησε για τον πόνο που προξένησε όλη αυτή τη ιστορία στην ίδια και στην οικογένειά της.

«Με την κόρη μου κλαίω όλες τις ημέρες» δήλωσε, προσθέτοντας ότι θέλει να είναι «θαρραλέα για όλες τις γυναίκες του κόσμου», ενώ ευχαρίστησε για κάθε υποστήριξη που έλαβε από την αρχή της υπόθεσης.

«Δεν θέλω αυτό που μου συνέβη να συμβεί και σε άλλες γυναίκες» τόνισε στη συνέχεια.

Ο δικηγόρος της, μιλώντας πριν από εκείνη, δήλωσε ότι «παίρνουμε θέση για όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση σε όλο τον κόσμο».

Η δημόσια παρέμβαση της Ναφισάτου Ντιαλό, που μιλούσε γλυκά και φορούσε σκούρο κοστούμι παντελόνι και λευκή μπλούζα, πραγματοποιήθηκε σε ένα χριστιανικό κοινοτικό κέντρο που βρίσκεται στο Κάναρσι, μια φτωχή γειτονιά στο νότιο Μπρούκλιν.

Η 32χρονη γυναίκα, που είναι μουσουλμάνα, συνοδευόταν, εκτός από τον δικηγόρο της Κένεθ Τόμσον, από τον πάστορα Α.Ρ. Μπέρναρντ, διευθυντή του κέντρου, τον Μοχάμεντ Ναρχάσιεν, πρόεδρο του Ενωμένου Αφρικανικού Κογκρέσου και από πολλούς επικεφαλής γυναικείων οργανώσεων.

Σαράντα άνθρωποι, αφρικανικής καταγωγής στέκονταν όρθιοι πίσω από το βήμα στο πλευρό της Ντιαλό.