Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο AIDAbella της εταιρείας Aida Cruises κατέπλευσε για πρώτη φορά στο λιμάνι της Σούδας.Όπως αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Μπροκαλάκης

 

“Η πολυτελής εταιρεία κρουαζιερόπλοιων AIDA CRUISES επισκέφθηκε σήμερα για πρώτη φορά

το Λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο AIDAbella. Το πλοίο με χωρητικότητα 2.500 επιβάτες και 646 άτομα πλήρωμα κατέπλευσε στη Σούδα στις 10:00 προερχόμενο από το Κατάκολο (Αρχαία Ολυμπία) και θα αναχωρήσει στις 21:00 με προορισμό την Σαντορίνη.

Το πλοίο AIDAbella κατασκευάστηκε το 2008 και διαθέτει 7 εστιατόρια, 11 μπαρ, 3 πισίνες, 4 τζακούζι, θέατρο 948 θέσεων, σινεμά 4D, γήπεδο μπάσκετ & βόλεϊ, γήπεδο μίνι γκολφ, αίθουσα σπα κλπ. Μάλιστα, το συγκεκριμένο όνομα δόθηκε στο πλοίο για να σηματοδοτήσει πόσο όμορφο είναι αυτό.

Η εταιρεία AIDA CRUISES είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας, ανήκει στον όμιλο της Carnival Plc (την μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο), έχει στο στόλο της 11 πλοία και σήμα κατατεθέν της είναι το χαρακτηριστικό γυναικείο χαμόγελο και τα μάτια στην πλώρη των πλοίων της.

Απευθύνεται κυρίως σε γερμανόφωνους επιβάτες και οι ανέσεις και παροχές στα πλοία της στοχεύουν σε κοινό νεότερης ηλικίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πλοία της εταιρείας υπάρχει μεγάλος αριθμός ποδηλάτων που προσφέρονται στους επιβάτες για να περιηγηθούν στους προορισμούς που επισκέπτονται.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό που καταφέραμε να προσελκύσουμε τη συγκεκριμένη εταιρεία στα Χανιά, μετά την παρουσίαση του Λιμένα της Σούδας και του προορισμού των Χανίων που κάναμε ως Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων σε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας τον Μάιο του 2014 στα κεντρικά της γραφεία στο Ρόστοκ της Γερμανίας (φώτο) και τις επανειλημμένες επαφές που είχαμε στη συνέχεια μαζί τους.

Σημειώνεται ότι η AIDA CRUISES είναι η 5η νέα εταιρεία για το 2016 που επισκέπτεται για πρώτη φορά τα Χανιά, γεγονός που αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι το Λιμάνι της Σούδας και ο προορισμός των Χανίων έχουν πλέον καθιερωθεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς προορισμούς κρουαζιέρας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook