Σε απεργία καλεί όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα την ερχόμενη Κυριακή το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Χανίων

Το βασικό στοιχείο των εξελίξεων στον κλάδο του εμπορίου είναι η συγκέντρωση του εμπορίου σε μονοπωλιακούς ομίλους, δηλαδή εξαγορά μικρότερων επιχειρήσεων από μεγαλύτερες, πτωχεύσεις εμπορικών εταιρειών, λουκέτο σε χιλιάδες μικρά καταστήματα, σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά… Μαρινόπουλος,Ηλεκτρονική, Ατλάντικ, Sprider, Φωκάς, NEOSET, Κορασίδης κ.α….

Η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων έχει ως αποτέλεσμα για τους χιλιάδες εκατοντάδες εμποροϋπαλλήλους τις ανατροπές στις εργασιακές μας σχέσεις, την μείωση των μισθών, την ανασφάλιστη εργασία των εργαζομένων με ΕΣΠΑ, την απλήρωτη εργασία, τη γενίκευση των ατομικών συμβάσεων, την επιβολή της ¨εκ περιτροπής εργασία¨  την πλήρη αποδιάρθρωση των ωραρίων εργασίας, την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η τωρίνη κυβέρνηση με την εφαρμογή του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές ενδιαφέρεται μόνο για την ενίσχυση της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην αγορά. 

 Δεν έχουν στόχο να μειώσουν ούτε την ανεργία, ούτε τα λουκέτα. Είναι η ίδια πολιτική που έφερε τα «χαράτσια», τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, το αβέβαιο μέλλον στην κάθε λαϊκή οικογένεια. Βασικός τους στόχος είναι να καταργήσουν την αργία της Κυριακής λύνοντας για άλλη μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας όχι για 7 Κυριακές αλλά για όλες της Κυριακές του χρόνου.

Συνάδελφοι,
Η ετοιμότητα, η επαγρύπνηση, η οργάνωση της πάλης μας, η συσπείρωση στο κλαδικό μας σωματείο και η ενίσχυση της συλλογικής δράσης είναι το όπλο μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές Ο αγώνας είναι αποτελεσματικός όταν υπάρχει οργανωμένη συλλογική πάλη κι αλληλεγγύη, για τις σύγχρονες ανάγκες μας, απέναντι στα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε :

•    Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
•    Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
•    Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την   εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο .
•    Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο  8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
•    Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
•    Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
•    Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 07/11 ΩΡΑ 21.00 ΣΤΗ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: α) ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ β)ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook