Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (ΠΣΕΑ ) πρόκειται να διεξαχθεί στα Χανιά 7-8-9 Οκτωβρίου 2011  στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ).

Τα Π.Σ.Ε.Α. διεξάγονται κάθε δύο χρόνια και είναι πόλος έλξης εκατοντάδων ερασιτεχνών αλλά και επαγγελματιών αστρονόμων από ολόκληρη την Ελλάδα.

Τα Π.Σ.Ε.Α. είναι πολύ σημαντικά επιστημονικά συνέδρια με δημοσιεύσεις επιστημονικών εργασιών κυρίως από ερασιτέχνες αστρονόμους οι οποίες ελέγχονται από επιστημονική επιτροπή η οποία αποτελείται από κορυφαίους επιστήμονες της χώρας μας στους τομείς Φυσικής, Αστροφυσικής, Αεροδιαστημικής και υποστηρίζονται από την Ελληνική Αστρονομική Ένωση, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας, το Ινστιτούτο Max-Planc της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος

Φέτος το Συνέδριο έχει την τιμή να φιλοξενήσει 250 – 300 συνέδρους από ολόκληρη την Ελλάδα και άλλους τόσους που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου μέσω διαδικτύου. Καλεσμένοι ομιλητές είναι ο κορυφαίος αστροφυσικός Thierry Coirvesier από τις Βρυξέλες που επί της ευκαιρίας της επίσκεψης του στα Χανιά για το Συνέδριο είναι καλεσμένος να μιλήσει στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Αθηνών και στο Ευγενείδιο Ίδρυμα. Επίσης στο συνέδριο θα φιλοξενηθούν οι Γιώργος  Γραμματικάκης, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγγραφέας όπως και ο Δρ. Μηνάς Τσικριτζής, μαθηματικςό που θα μιλήσει για την Κρητομηνωϊκή Αστρονομία
Φέτος εισάγονται  νέες καινοτομίες στα Π.Σ.Ε.Α.

Άμεση ενημέρωση όλων των συνέδρων με SMS στα κινητά τους για το πρόγραμμα, αλλαγές, προσφορές κ.α. Παράλληλη ενημέρωση μέσω Twitter, πρακτικά σε ηλεκτρονική μορφή σε USB memory stick, e- synedrous   για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου και δεν μπορούν να έρθουν στην Κρήτη.