"Μεγάλη τιμή και ύψιστη ευθύνη αποτελεί η επανεκλογή στο ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης. Επανεκλογή που σε  καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να αποτελέσει ευκαιριακή εκλογική «συνάντηση». 

Η διατήρηση  ζωντανής σχέσης μαζί σας, η αμφίδρομη ενημέρωση, η σταθερή και  δημιουργική συνεργασία καθώς  και η συνεχής βελτίωση της, συγκροτούν τους άξονες οργανωμένης  παρέμβασης και σε αυτή τη θητεία, στο πλαίσιο της  λειτουργίας του ΑΠΥΣΔΕ και όχι μόνο.
Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει, από κανένα παράγοντα της εκπαιδευτικής κοινότητας, εικόνα πλήρους απραξίας και ουσιαστικής ανυπαρξίας. Αδικεί τον κλάδο, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα  στη δημόσια εκπαίδευση και στο μέλλον του εκπαιδευτικού μας επαγγέλματος.

Με αισιοδοξία και παρεμβατική διάθεση, προσπαθούμε μαζί με την κοινωνία, να χτίζουμε όμορφες, δυνατές, δημιουργικές συλλογικότητες. Συλλογικότητες  που αποπνέουν αλληλεγγύη και  αποτελούν πρότυπα «παιδαγωγικού παραδείγματος» στη χειμαζόμενη από τις ακολουθούμενες πολιτικές ελληνική κοινωνία.

Εν κατακλείδι, ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη διαδικασία εκλογής. 
Ιδιαίτερα στους συνυποψήφιους μου με το ψηφοδέλτιο της Προοδευτικής Ενότητας. Μαζί  αφουγκραστήκαμε και προβληματιστήκαμε  για όλα όσα ταλανίζουν τον κλάδο. 
Είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών. Αναπόσπαστο τμήμα τους.  Μαζί προσπαθούμε για δημόσια παιδεία υψηλού επιπέδου.

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ Αιρετός στο ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης"