Σε δίκη παραπέμπτονται αγρότες των Χανίων για τις κινητοποιήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί το 2013. 

Αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, καλούνται να απολογηθούν οι Τσουρουνάκης Σοφοκλής και ο Καβρουλάκης Βαγγέλης οι οποίοι ήταν πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα της ΕΟΑΣΝ Χανίων την περίοδο εκείνη.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την νέα προσπάθεια για δίκη αγροτών για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του 2013, η οποία, όπως υποστηρίζει η ΕΟΑΣΝΧ,  εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος. 

Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιήσουν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στις 10.00 στα Δικαστήρια Χανίων.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

"Ξαναέρχεται ως συνέχεια ανάλογων αγροτοδικείων που προηγήθηκαν σε άλλους νομούς σε όλη την χώρα και δείχνει πόσο ψεύτικες ήταν οι υποσχέσεις της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για απόσυρση των κατηγοριών των αγωνιζόμενων αγροτοκτηνοτρόφων. Για πολλοστή φορά επιδιώκουν να υποτάξουν το αγροτικό κίνημα ώστε να μην αντισταθεί στην λαίλαπα των αντιαγροτικών αποφάσεων της Ε.Ε, της ΚΑΠ και των ελληνικών κυβερνήσεων  των παλαιών και καινούριων  που αξιοποίησαν και αξιοποιούν τα αγροτοδικεία ως μέσο τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων μας.                

Είναι γελασμένοι! Ο αυταρχισμός δεν πρόκειται να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του, πεισμώνει τους αγρότες ακόμη πιο μαζικά και δυναμικά, ακόμη πιο οργανωμένα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.                

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων και η ποινικοποίηση των αγώνων μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΝΙΩΝ"