Συγκέντρωση στα Λιοντάρια και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στις συλλήψεις της ηγεσίας του HDP διοργανώνει σήμερα Τρίτη η Ν.Ε. Ηρακλείου της Λαικής Ενότητας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Η N.E. Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας καταδικάζει τη σύλληψη της ηγεσίας και των βουλευτών του κόμματος HDP στην Τουρκία με βάση ανυπόστατες κατηγορίες. Είναι και αυτό ένα ακόμη βήμα στον αυταρχικό, ολοκληρωτικό και βοναπαρτιστικό κατήφορο της κυβέρνησης Ερντογάν που έρχεται να συμπληρώσει τον «βρώμικο πόλεμο» του Τουρκικού στρατού ενάντια στο κουρδικό κίνημα, τις συνεχείς διώξεις δημοσιογράφων, αριστερών και προοδευτικών εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων. Αυτές οι τρομοκρατικές και αυταρχικές διώξεις πραγματοποιούνται την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν ξεδιπλώνει μια εξαιρετικά επικίνδυνη και τυχοδιωκτική εξωτερική πολιτική κλιμακώνοντας την άμεση στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία και υιοθετώντας αναθεωρητική ρητορική για τα σύνορα και τις διεθνείς συνθήκες.

Απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη, αυταρχική και τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν τόσο η κυβέρνηση Τσίπρα όσο και η ΕΕ στο σύνολο της ενώ φλυαρούν για δημοκρατία και δικαιώματα ένοχα αδρανούν απέναντι στον “μεγαλοπρεπή” ολοκληρωτισμό και επεκτατισμό του Ερντογάν.

Χρειάζεται να υπάρξει άμεσα το πιο πλατύ κίνημα αλληλεγγύης τόσο στο τουρκικό όσο και στον κουρδικό λαό. Στον κυνισμό και τον αυταρχισμό των κυβερνήσεων και τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ανταγωνισμών να αντιτάξουμε την κοινή πάλη των λαών για δημοκρατία, ελευθερία και ειρήνη.

Η Λαϊκή Ενότητα στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στις συναγωνίστριες και του συναγωνιστές του HDP, του κόμματος που συσπειρώνει όχι απλώς τα δίκαια αιτήματα του κουρδικού λαού αλλά και την ελπίδα για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη όλων των λαών της Τουρκίας και τους λέμε «Δεν είστε μόνες και μόνοι!».

Η N.E. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. καλεί όλους/ες να συμμετάσχουν σήμερα Τρίτη (8/11), 7μ.μ. στη συγκέντρωση στα Λιοντάρια και την πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει ενάντια στις συλλήψεις της ηγεσίας του HDP.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook