Σε καταγγελία προς τις αστυνομικές αρχές προχώρησε μια γυναίκα η οποία περιγράφει την εμπειρία της από τις ολιγοήμερες διακοπές της στη Γαύδο, κατά τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη με την κακομεταχείριση, όπως τουλάχιστον η ίδια υποστηρίζει, ενός αμνοεριφίου από τον ιδιοκτήτη του. 

Μάλιστα όπως αναφέρει στην καταγγελία της, έχουν πεθάνει και άλλα ζωάκια του ίδιου όπως την ενημέρωσαν κάτοικοι.

Αναλυτικά η καταγγελία της γυναίκας:

“Αρχές Αυγούστου βρέθηκα στη Γαύδο για ολιγοήμερες διακοπές. Γνωρίζω ότι είναι ένα νησί χωρίς πολλές ανέσεις. Μία μέρα περίπου πριν φύγω, τρώγοντας στην ταβέρνα (και ενοικιαζόμενα δωμάτια) στο Μετόχι, όπου υπήρχαν κατσικάκια και προβατάκια, ακριβώς από κάτω, σε ένα δέντρο αλλά σε σημείο που δεν προστατευόταν από τον ήλιο υπήρχε δεμένο ένα κατσικάκι μαύρο χωρίς νερό και φαΐ (δεν έφτανε το δέντρο αλλά και να το έφτανε δεν υπήρχε κάτι να φάει).

Όταν ρώτησα κάποιους ντόπιους αν μπορώ να το πάω στη σκιά, μου απάντησαν πως καλύτερα όχι, γιατί το είχαν δεμένο για τιμωρία (;;!!!) και ο ‘ιδιοκτήτης’ το συνηθίζει και δεν ακούει κουβέντα, ενώ και τα υπόλοιπα που πλησιάζουν την ταβέρνα πεινάνε και περιμένουν να τους ρίξουμε κάτι να φάνε (!!!!). Ωστόσο, αγόρασα τροφή (φρούτα, ψωμί, κλπ), νερό και το έδεσα σε σκιά στο ίδιο σημείο.

Αγανακτισμένη, καθώς ο επίγειος παράδεισος αρχίζει να μετατρέπεται σε κόλαση, αρνούμαι να πιστέψω ότι όλα αυτά τα αρρωστημένα γίνονται συνειδητά και αρχίζω να μαζεύω πληροφορίες από τους κατοίκους:

– Ότι έχει πάρει επιδότηση για αυτά τα ζώα
– Ότι έχουν πεθάνει πολλά και πεθαίνουν γιατί δεν διαθέτει τα χρήματα της επιδότησης για τη σίτισή τους και η Γαύδος φέτος είναι κατάξερη αφού δεν έβρεξε. Μέχρι να φύγω (μέσα σε μιάμιση ημέρα) είχαν πεθάνει δύο ζώα. Μύριζε ο τόπος και με το ζόρι ερχόταν να μαζέψει τα πτώματα
– δηλώνει ότι είναι δικά του και τα κρεμάει αν θέλει

Την άλλη μέρα έφευγα κ πέρασα πριν να ρίξω ότι μπορούσα στα προβατάκια κ τα κατσικάκια που σου ζητάνε να φάνε κλαίγοντας. Και το ξαναείδα, δεμένο το κατσικάκι στον ήλιο (δεν θα μιλήσω για φαΐ και νερό γιατί θα μιλάμε για πολυτέλεια). Πριν πάω στο λιμάνι για να φύγω με πρόθεση να βρω τον αστυνόμο; φύλακα; τον οποίο δεν εντόπισα, έπεσα στο ανθρωποειδές και με όση ψυχραιμία διέθετα, τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό. Αυτός λοιπόν ο ‘κύριος’ με ευχαρίστησε που τάισα το ζωάκι του, ότι φροντίζει τα ζωντανά του κ ότι το είχε δεμένο γιατί πηδάει σε ξένο χώρο (γιατί άραγε; μήπως πεινάει; αναρωτιέται το φτωχό μου μυαλό) κ ότι θα πάει να το λύσει κ ότι έχω δίκιο (;!).

Δεν ξέρω τι έγινε, αλλά τα ΖΩΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ- ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ γιατί δεν τα ταΐζουν και δεν υπάρχει τροφή στη φύση. Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι της φαντασίας μου (με έχει ξεπεράσει έτσι και αλλιώς), είναι λόγια των ντόπιων που γνωρίζουν, οι οποίοι όμως πολύ πιθανόν να έχουν την ίδια αντιμετώπιση και αυτοί στα ζώα τους.

Ενημερωτικά, έχει γίνει ήδη καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και ελπίζω σύντομα να υπάρξει δικαίωση.

Ε.Μ

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook