Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης συμμετείχε σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στην 24η Σύνοδο του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ως επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τίμησε με την παρουσία του τη Σύνοδο. Στην ομιλία του αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη όπως το μεταναστευτικό, το Brexit, και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στη Σύνοδο πλην του προέδρου Γιούνκερ συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Ευρωπαίοι Επίτροποι του ΕΛΚ, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  Μάνφρεντ Βέμπερ, ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπεθ Ιστούριθ, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάυ και από την Ελλάδα τη Ν.Δ. εκπροσώπησε ο ΓΓ της Κ.Ο  Κώστας Τσιάρας. 

Στη συζήτηση που επακολούθησε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη και όχι η Ευρώπη από την Τουρκία και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απόρριψη από πλευράς του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ των απειλών της Τουρκίας ότι θα αποχωρήσει από τη συμφωνία για το προσφυγικό, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν άρει την υποχρέωση βίζας για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ε.Ε.

Παράλληλα, τόνισε την ανησυχία του τόσο για τις πρόσφατες επαναλαμβανόμενες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας με τις οποίες αμφισβήτησε τη Διεθνή Συνθήκη της Λωζάννης όσο και για τη διολίσθηση της Τουρκίας σε ένα αυταρχικό ισλαμικό καθεστώς που προβαίνει σε διώξεις και συλλήψεις αντιφρονούντων, δημοσιογράφων ακόμη και βουλευτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook