Συνεδρίασε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας υπό την προεδρία του Δημάρχου, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη. 

Εν όψει της χειμερινής περιόδου και με σκοπό τον καλύτερο σχεδιασμό και συντονισμό των δράσεων για τη λήψη προληπτικών μέτρων και την αντιμετώπιση κινδύνων από φυσικά φαινόμενα, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, του ΕΚΑΒ, εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Λασιθίου, της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων & Συλλόγων, υπηρεσιακοί παράγοντες, Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, Πρόεδροι & Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας. 

Με το επίκεντρο της συζήτησης να εστιάζεται σε θέματα συντονισμού και λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση κινδύνων που δημιουργούνται από φυσικά φαινόμενα, αναπτύχθηκαν ζητήματα  σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων και έργων, ενώ παρουσιάστηκε  η μελέτη για την πολιτική προστασία του Δήμου με στόχο την πρόληψη και ετοιμότητα του Δήμου, των υπηρεσιών και των φορέων εν όψει της χειμερινής περιόδου. Ταυτόχρονα έγινε αναφορά στο έργο που επιτελεί κάθε Υπηρεσία, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση ζητημάτων πολιτικής προστασίας. 

Στην δυνατότητα των Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας να διαχειρίζονται τέτοια ζητήματα, αλλά και στη καλή συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τις εθελοντικές οργανώσεις και τους συλλόγους αναφέρθηκε με αφορμή τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και συντονιστής της συζήτησης, κ. Αργύρης Πανταζής. 

Όπως τόνισε «Ο σωστός σχεδιασμός, η εποικοδομητική και γόνιμη συνεργασία, αλλά και η έγκαιρη ετοιμότητα είναι σίγουρα προαπαιτούμενα που οφείλουμε κάθε φορά να εξασφαλίζουμε για την ορθή και κατά το δυνατόν αποτελεσματική διαχείριση των ζητημάτων πολιτικής προστασίας στον Δήμο Ιεράπετρας. Η προσφορά των Σωμάτων Ασφαλείας στην πόλη μας, παρά τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού που βιώνουν, και παράλληλα η θέληση των Εθελοντικών Οργανώσεων και Συλλόγων, πιστοποιημένων και μη, συμβάλουν τα μέγιστα από κοινού με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας για την αντιμετώπιση των όποιων ζητημάτων  προκύπτουν γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε πολύ. Η προσπάθειά μας είναι να είμαστε ακόμα περισσότερο αποτελεσματικοί και εν όψει της νέας χειμερινής περιόδου» σημείωσε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος .

Στον σημαντικό και πολύτιμο ρόλο των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του ΕΚΑΒ, αλλά και στην ουσιαστική προσφορά όλων των Εθελοντικών Οργανώσεων  και Συλλόγων και των Τοπικών Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος  Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης ευχαριστώντας τους πρώτα απ’ όλα για το έργο που καθημερινά προσφέρουν. Όπως ανέφερε «Παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, οι Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας σε κάθε περίπτωση δίνουν το παρών, συμμετέχοντας στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και φαινομένων. Η προσπάθεια του Δήμου Ιεράπετρας είναι να επιτυγχάνεται η καλύτερη κατά το δυνατόν οργάνωση και ο αποτελεσματικός συντονισμός, αλλά και να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή και ο εξοπλισμός προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα αποτελεσματικής διαχείρισης αναγκών και επικίνδυνων φυσικών φαινόμενων πράγμα που καθημερινά επιδιώκουμε» τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ευχαριστώντας παράλληλα υπηρεσίες, φορείς, συλλόγους και όλους όσους συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook