Συνεχίζεται σήμερα το πρωί, κεκλεισμένων των θυρών, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά η δίκη σε δεύτερο βαθμό του καταδικασθέντα παιδεραστή, πρώην εκπαιδευτικού και προπονητή μπάσκετ, Νίκου Σειραγάκη. 

Η δίκη ξεκίνησε στις 21 Οκτωβρίου, με την εξέταση των μαρτύρων. 

Σήμερα η δίκη εισέρχεται στο τελικό της στάδιο με την απολογία του Σειραγάκη, την πρόταση Εισαγγελέα., τις αγορεύσεις των έξι συνηγόρων πολιτικής αγωγής και του ενός συνηγόρου υπεράσπισης και την απόφαση του Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι με την πρωτόδικη απόφαση είχε καταδικαστεί για τις πράξεις του σε βάρος 36 παιδιών, ενώ είχε κριθεί αθώος για τις κατηγορίες που αφορούσαν 17 ανήλικους, αλλά και για την κατοχή του υλικού παιδικής πορνογραφίας. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2013,  μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, επέβαλε στον πρώην προπονητή, ποινή κάθειρξης 401 ετών, αλλά κατά συγχώνευση γίνονται 220 από τα οποία θα εκτίσει τα 25. Ομόφωνα το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του κατηγορούμενου για χορήγηση του ελαφρυντικού για μειωμένο καταλογισμό ενώ απέρριψε και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Πιο συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος, κρίθηκε ένοχος για 36 από τα κακουργηματικά αδικήματα που αντιμετώπιζε και δικάστηκε:

Σε 15 έτη για κάθε ένα από τα 15 παιδιά κάτω των 14 ετών για κατάχρηση σε ασέλγεια.

Σε 12 χρόνια για κάθε ένα από τα 5 παιδιά άνω των 14 χρόνων για κατάχρηση σε ασέλγεια.

Σε 15 έτη για κάθε ένα από τα 2 παιδιά κάτω των 14 ετών για αποπλάνηση.

Σε 7 έτη για κάθε ένα από τα 11 παιδιά άνω των 14 ετών για αποπλάνηση.

Σε 1 έτος για καθένα από τα 3 παιδιά για απόπειρα αποπλάνησης.