Πρώτη ενημερωση 12.32 / Τελευταία ενημέρωση 15:05

Αποδεχόμενο την πρωτόδικη καταδίκη, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά καταδίκασε ομόφωνα τον παιδεραστή Νίκο Σειραγάκη από το Ρέθυμνο σε κάθειρξη 401 ετών ( τα οποία γίνονται 220 έτη κατόπιν συγχώνευσης).

Το Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα να του δοθεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. 

Τόσο η Εισαγγελέας όσο ο Πρόεδρος Εφετών ήταν καταπέλτες υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό γιατί διέπραττε κατ’ εξακολούθηση και τουλάχιστον επί δέκα χρόνια κακουργηματικές πράξεις σε βάρος παιδιών.  

Το χρονικό

Το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου του 2011, οι αστυνομικοί σπάνε την πόρτα του διαμερίσματος του τότε 48χρονου προπονητή καλαθοσφαίρισης στο Ρέθυμνο και τον συλλαμβάνουν επ’ αυτοφώρω σε ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο 13χρονων αγοριών. Οι αποκαλύψεις ακολουθούν μορφή χιονοστιβάδας, προκαλώντας σοκ στο πανελλήνιο. 

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου παραπέμπει τον 48χρονο για 53 περιπτώσεις ανηλίκων. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει πρωτόδικα οτι με 32 από τα παιδιά είχε μια σωματική επαφή που μπορεί να χαρακτηριστεί… ακραία, αλλά σε καμία περίπτωση σεξουαλική και οτι αυτή η ακραία σωματική επαφή ήταν “κώδικας”των ίδιων των παιδιών και πως δεν τα κατηύθυνε ο ίδιος.

Ο Σειραγάκης καταδικάστηκε για τις πράξεις του σε βάρος 36 παιδιών, ενώ είχε κριθεί αθώος για τις κατηγορίες που αφορούσαν 17 ανηλίκους, αλλά και για την κατοχή του υλικού παιδικής πορνογραφίας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook