Αναβολή πήρε η δίκη δυο αγροτών του Σοφοκλή Τσουρουνάκη και του Βαγγέλη Καβρουλάκη στα Χανιά, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2013. Οι δυο αγρότες που έχουν κληθεί να απολογηθούν ήταν πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα της ΕΟΑΣΝ Χανίων την περίοδο εκείνη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων:

 

“Αναβλήθηκε το αγροτοδικείο που αφορά τις κινητοποιήσεις του 2013, και το οποίο  εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος. Κλήθηκαν να απολογηθούν ο Τσουρουνάκης Σοφοκλής και ο Καβρουλάκης Βαγγέλης οι οποίοι ήταν πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα της ΕΟΑΣΝ Χανίων την περίοδο εκείνη.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί χθες Τετάρτη και κατηγορούμενοι ήταν ο Τσουρουνάκης Σοφοκλής και ο Καβρουλάκης Βαγγέλης οι οποίοι ήταν πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα της ΕΟΑΣΝ Χανίων την περίοδο εκείνη.

Σε συμπαράσταση των κατηγορούμενων αγροτών, χθες αγρότες εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων από όλα τα Χανιά πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια και απαίτησαν να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων και η ποινικοποίηση των αγώνων τους.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook